Varm äppelcider (eller kryddcider)

Igår spolade jag fram tiden två månader och gjorde mig en varm äppelcider! Eller kryddcider som man också kan kalla det. Den blev såå himla god och påminner lite om glögg, fast mycket godare då jag inte är såå förtjust i det. Extremt enkel att göra, här har ni receptet<3

Varm äppelcider med kanel och apelsin

1,5 liter äppelcider
0,5 dl mörkt muscovadosocker (hade bara ljust hemma så tog det)
3 cm ingefära, färsk (jag tog bara i lite, eller ja mycket då jag älskar ingefära hehe)
3 st kanelstänger
3 st kryddpepparkorn
5 st kardemummakärnor
Saften av en halv citron
En apelsin

1. Häll upp äppelcidern i en kastrull, häll i socker och kryddorna och koka upp det
2. Låt det sjuda i 10 minuter och sen i med citronsaften
3. Tvätta apelsinerna, skiva tunt och i med dem i kastrullen och rör runt.
4. Klart! Häll upp och dekorera med någon apelsinskiva.
Jag gjorde även kanel-/sockerkant genom att doppa glasets kant i apelsinsaften som skapades när jag skivade dem, sen doppa det i kanel-/sockerblandning.

6+

13 reaktioner till “Varm äppelcider (eller kryddcider)”

  1. NAMM, det skal jeg jammen teste ut – og tusen takk for kommentaren din jeg blir så glad av slike som deg 😀 Veldig fin blogg du har, gleder meg til å følge deg videre!

    0
  2. Så fort jag såg de här bilderna och läste texten tänkte jag på jul, haha! Åhh vad man längtar <3 Tusen tack för tipset vännen, detta måste man ju testa! 😀 Kram <3

    0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *