Igår spolade jag fram tiden två månader och gjorde mig en varm äppelcider! Eller kryddcider som man också kan kalla det. Den blev såå himla god och påminner lite om glögg, fast mycket godare då jag inte är såå förtjust i det. Extremt enkel att göra, här har ni receptet<3
Varm äppelcider med kanel och apelsin
1,5 liter äppelcider
0,5 dl mörkt muscovadosocker (hade bara ljust hemma så tog det)
3 cm ingefära, färsk (jag tog bara i lite, eller ja mycket då jag älskar ingefära hehe)
3 st kanelstänger
3 st kryddpepparkorn
5 st kardemummakärnor
Saften av en halv citron
En apelsin
1. Häll upp äppelcidern i en kastrull, häll i socker och kryddorna och koka upp det
2. Låt det sjuda i 10 minuter och sen i med citronsaften
3. Tvätta apelsinerna, skiva tunt och i med dem i kastrullen och rör runt.
4. Klart! Häll upp och dekorera med någon apelsinskiva.
Jag gjorde även kanel-/sockerkant genom att doppa glasets kant i apelsinsaften som skapades när jag skivade dem, sen doppa det i kanel-/sockerblandning.
Lätt ju inte helt fel det där 🙂
Lät gott 😀
Wow, vad gott det låter! Måste testa nu när det börjar bli så höstigt ute!
Men jag grååååter så gott!
Åh tack för recept! Jag har aldrig testat men tror jag tycker det är gott! 😀
Det lät och ser väldigt gott ut!! Och vilka bilder! Har du tagit dom själv? 😍 sjukt fina bilder!
Låter ju så gott?? Lär testa i höst haha!! 😀
(och galet snygga bilder!!)
Men oh my! Detta kommer bli min nya drille! <3
Vad gott det lät 😀
Och fina bilder 😀
Så grym du är! 😍
NAMM, det skal jeg jammen teste ut – og tusen takk for kommentaren din jeg blir så glad av slike som deg 😀 Veldig fin blogg du har, gleder meg til å følge deg videre!
vad gott det lät och såg ut!
Så fort jag såg de här bilderna och läste texten tänkte jag på jul, haha! Åhh vad man längtar <3 Tusen tack för tipset vännen, detta måste man ju testa! 😀 Kram <3