Välkommen till min nya blogg!!

Okej, jag tror inte ni FÖRSTÅR hur mycket jag KÄMPAT med detta de senaste 2 1/2 dagarna. Mina ögon borde nu vara fyrkantiga då jag verkligen har suttit och kodat och hållit på i evigheter hehe. Jag har kodat och designat sen 2009 så känner ändå att jag kan mina grunder och så. Men jag har aldrig jobbat i WordPress (min blogg har eget webbhotell och allt nu wihoa) och herregud hahaha. Aldrig känt mig såhär lost, och jag har ändå kodat så länge!! Men WordPress är ju heeeelt annorlunda än när man kodar på en portal som har allt uppbyggt, sånt man inte tänker på..

I vilket fall som helst!!! Jag har nu äntligen tagit tag i min blogg och skaffat eget webbhotell till den! Jag tänkte att jag skulle göra ny design nu vid bytet men ja hehe, var bara glad jag kunde få det någorlunda som innan så jag kan sätta igång igen som vanligt och läsa på mer om WordPress istället. Envis som jag är så tänker jag heller inte köpa någon design :’) Nej men seriöst, jag har gjort mina egna designer sen jag började, aldrig köpt eller använt gratisdesign! Jag måste ha min designen exakt som jag vill så är det bara haha.

Jag hoppas designen ser heeelt okej ut för er. Och kämpar med att mobilanpassa den, tror det ser ok ut där också men kanske konstigt om man kollar på iPad? Ska undersöka det närmare meeen vill verkligen bara få igång bloggen nu igen så den inte står tom. Och ska även utforska widgets och allt som finns här på WordPress (hur många gånger har jag skrivit det i detta inlägg haha??) och lägga in i designen och sen så småningom byta design! (Dröjer nog någon månad eller så då jag är sååå trött på koder nu, ögonen skriker haha)

En sak jag fortfarande kämpar med är kvalitén på bilderna dock.. på min Macbook som har Retinaskärm ser det super ut, och troligtvis alla andra som har Mac meen för er andra ser bilderna överskärpta ut tror jag.. det är ju som sagt för att jag måste jobba med mina bilder i dubbelt så stor storlek än normalt då Retinaskärm har dubbel upplösning!! Jaja ska lösa det också, just nu är jag bara glad att bloggen kommer igång igen. Hoppas ni också är det så hörs vi snart igen xx

Edit: Detta inlägg skulle egentligen upp igårkväll men gissa vad när jag publicerat, då såg jag att bilden låg heeelt utanför inlägget men alla de andra bilderna i de andra inläggen som överförts från förra bloggen låg perfekt?! Fatta att jag blev sååå lack och förstod ingenting, men nu äntligen har jag fixat det och hoppas inte det dyker upp några andra plötsliga problem haha.. let me know isåfall!!

Om ni märker något som ser konstigt ut/inte funkar, skriv gärna då!!
En liten bild på mig för inlägget inte ska bli helt tomt hihi

16 reaktioner till “Välkommen till min nya blogg!!”

  1. Men va roligt och välkommen till wordpress 😉 Jag har inte Mac (våga vägra apple 😉 ) och det ser jätte bra ut för mig 😀 Bilderna ser väldigt bra ut och allt ligger på rätt plats. Inget som sticker utanför eller så. Jag läser alltid bloggar via datorn så vet inte hur det ser ut via mobilen 🙂

  2. Så snyggt det blev! Har också börjat fundera på att byta men jag tycker det låter så himla invecklat… och dessutom som jag har förstått det så kostar nästan alla bra webbhotell och jag är inte helt övertygad om att det är värt det… Men bra kämpat, jag vet själv hur det är när koder inte vill som man själv vill!

    Kram

  3. Åååh vad roligt!!!
    Jag använder datorn nu och längst upp i din meny får inte ”kontakt” plats utan det har hamnat under ”hem”. Kanske bara är på min dator men säger till så du vet bara! Annars ser allt riktigt snyggt ut 😀

  4. Alltså, nu känner jag mig så himla dum i huvudet. Har inte för mitt liv kunnat förstå varför mina bilder får så olika upplösning beroende på om jag redierar de via iMacen eller MacBooken – och så läser jag det här inlägget och kommer på att MacBooken har ju retinaskärm, haha! Här har jag suttit i tre år och fått gråa hår och så löser du det bara i förbifarten sådär 😉

    Men i alla fall, grattis till webbhotellet! Jag bytte för ganska exakt ett år sedan och har verkligen aldrig ångrat mig så tycker du gjort ett superbra val 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *