Mykonos beaches

Vi besökte såklart några stränder på Mykonos också! De finns några riktiga guldklimpar. Vi hyrde bil några dagar och stackars Lisa var den enda som fick köra då jag och Malou ännu inte hade fyllt 21 (vi fyllde några dagar senare den 13e och 17e juli hehe, så jag körde på Milos!). Trafiken på Mykonos är ja, hemsk hehe. De kör som galningar, inga regler och finns fartskyltar ens?!? Haha det är verkligen snabbast är bäst som gäller, knappt någon respekt alls :’) Men vi klarade det iallafall hehe.. ovanför får ni se två olika stränder, första är Kapari Beach och andra är Fokos Beach. Vi besökte även Elia Beach. Kommer reseguide sen<3 Vattnet är det klaraste vattnet jag sett!!

Åhh de senaste timmarna har varit riktigt frustrerande! Har fått bilderna skickade av Sharon på mig och Kalle nu wiho, superroligt! Dock tar ju då RAW-bilder en hel del så laddade ner den, som tog några timmar, och skulle börja packa upp. Men hade självklart inte tillräckligt med minne på Macbooken då de tar såå mycket så hämtade min externa hårddisk och skulle föra över lite. Ja då funkar den inte?! 🙂 Eller hårddisken går igång men hittas inte av min Mac. Paniken börjar komma och försökte lugna mig med att den ändå funkade och isåfall är det bara att lämna den till vår kompis (vår datorsnubbe<3) så plockar han isär den och räddar den, om det inte är något jätteallvarligt då.. den hade funkat för bara några veckor sen så förstod inte vad som hade hänt. Var uppe alldeles för länge igår bara får denna paniken och har tänkt på det hela dagen på jobbet haha.

Kom hem idag och testade den på vår iMac och där funkade den inte heller. Testade sen den på Isaks Windows och där hittades den men den behöver repareras meeen jag kommer iallafall åt alla mina filer!! Så körde race till Elgiganten, köpte en ny hårddisk och håller nu på att överföra alla mina filer från den gamla till den nya. Verkar gå bra änsålänge! 10% in och återstår cirka 5 timmar haha.. hoppas bara alla filer är hela så det inte är något fel på dem!!

Ni som är fotografer, eller ja bara har extremt massa bilder/filer på en extern hårddisk, (cirka hela mitt liv är på den) ni vet vilken känsla jag menar när man tror man kan förlora sina bilder. Har förlorat bilder massa gånger innan och det är HEMSKT. Usch det är ju verkligen hela ens liv!! Så ni får vänta lite med att se bilderna på mig och Kalle då jag måste fixa detta först. Tror jag ska ha fixat det tills imon och hunnit redigera lite!!
Jag hoppas ni har haft en bra start på veckan så hörs vi xx

17 reaktioner till “Mykonos beaches”

 1. Fan vilket klydd :O Jag som längtar efter att få se bilderna fast det var jag som tog dem 😉 Vill veta vad du tycker och vad alla dina andra läsare tycker haha!

  Kram

 2. Men guuuud vilka stränder, såå fantastiskt! Så klart och fint vatten! Åh nej , den paniken när man inte får in bilderna, man är såå nervös att dom bara ska försvinna! Men skönt att de verkade lösa sig! Ser så mycket fram emot att se bilderna sen fina du<3

 3. Åh vilka fina kort! Jag hoppas att det löser sig med hårddisken, känner igen paniken när man riskerar att förlora alla sina bilder! <3

 4. Ett tips är att kolla på en lösning som kallas NAS. Du sätter två hårddiskar i den som ska spegla varandra och kör den sedan till ditt WIFI. Blir som en egen enkel dator nästan. Dör ena hårddisken så är där fortfarande den andra med exakt samma filer och du kan bara byta ut den trasiga. Och du kommer åt den med alla datorer som är kopplade till WIFI.
  Jag kör med det systemet + en extern hårddisk som jag lägger hemma hos min mor istället om det t.ex skulle börja brinna och datorn + NAS brinner upp har jag en backup kvar haha men jag är också jäkligt rädd för att förlora mina bilder!

  1. Åh tusen tack för dessa tips!! När jag sökte lite gällande en ny hårddisk så snubblade jag över detta också men läste bara lite snabbt och tänkte att jag ska ta tag i ”tyngre” hårddiskar och ha en bättre lösning för det liksom. Nu förstår jag mycket med vad de innebär så ska absolut införskaffa mig en NAS! Tack så jättemycket 😀

 5. Underbara bilder!

  Och ja jag vet precis vad du menar när man tappar sina bilder, en av mina diskar krachade för ett par år sen och jag tappade en stor del av mina modellbilder. Visst, jag hade det jag lagt ut på nätet, men bara i den kvaliten :/

 6. Hur gärna vill man inte ligga på den playan just nu?! Men gud vilken panik när det inte funkar som man vill, hjälp liksom!! Hoppas verkligen allt går bra för man vill ju int ha något förlorat!! <3

 7. Alltså paniken??? Har varit med om liknande så nu kör jag mycloud och sparar allt där, fast den tjänsten suger ganska hårt när man vill ladda ner bilder och sånt igen, faaast det funkar och känns som att det är säkrare. Framförallt då man inte behöver oroa sig för att man ska tappa hårddisken i golvet haha!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *