Mina 5 bästa respektive sämsta egenskaper

Den första egenskapen blir självsäker/självständig. Något som jag berättat om innan och skrivit mycket om. Har nog varit ganska självsäker i stora delar av mitt liv men har givetvis haft dippar (speciellt i mitt fd förhållande och precis efter det tog slut) men har kommit så himla mycket starkare ur dem.

Något jag har fått beröm för är att jag är en god lyssnare och lätt att prata med. Det var där min idé kom om att kanske jobba som kurator, sexolog, sexterapeut eller ja något där man pratar och hjälper människor! God lyssnare är något som är så himla viktigt hos en kompis tycker jag, finns inget värre när de ej lyssnar eller bara avbryter om sitt egna.

Ärlig. Oärlighet är det värsta jag vet, absolut det värsta jag vet. Många gånger är det inte själva grejen som personen gjort som är det värsta utan det är att dem ljuger, då blir jag lack hehe. Lögnen är det värsta. Så jag själv ser mig som ganska ärlig då jag inte alls tycker om oärliga.

Tycker jag kan vara en rättså bra människokännare. Jag studerar ju trots allt sociologi/beteendevetare så hör kanske lite ihop med det. Känns som att jag kan placera en person rättså snabbt. Men kan ju vara helt ute och cykla här också men jag studerar trots allt människor och älskar att lära mig mer om dem.

Kan vara extremt envis. Denna ligger här i mitten då den verkligen är både bra och dålig. Bra genom att jag ger sällan upp och om jag har bestämt mig för något så har jag gjort det liksom. Doock kan jag kan vara rättså envis gällande argumentationer och dryg på det sättet att jag alltid ska ha rätt hehe. Det är många saker jag inte bryr mig om och inte lägger tid på att diskutera men vissa saker är jag typ ganska principfast med och är verkligen medveten om detta och vill mer än gärna att folk ska säga till mig när jag är lite för bestämd haha!

Kan ibland vara rättså misstrogen och ha mycket trust issues, speciellt när det kommer till män. Tror alltid det sämsta om dem så jag inte behöver bli besviken. Det är väl en försvarsmekanism som har kikat igång efter man blivit sårad och så. Det krävs alltså väldigt mycket för att jag ska lita på vissa, speciellt män haha.

Hybris kanske? Hahah nej men som ni kanske vet så är jag väldigt sarkastisk och ironisk av mig och kan även använda det i avseende när jag liksom ”Nej men snälla hur bra är inte jag?” och ravea om hur snygg man är osv. Många kan nog uppfatta mig som stöddig men det är så jag skämtar, samtidigt som jag ändå har bra självförtroende hehe. Men ibland behöver man kanske komma ner på jorden, vem vet?<3 (sarkasm och ironi här hörrni)

Jag har ibland för högt tempo. Jag älskar ha miljoner bollar i luften och har lätt att bli väldigt ”high on life” och ”mycket” så ibland behöver jag ta det lite lugnare och ja typ chilla hahah. Kan vara rastlös också men har samtidigt inte några problem med att ta de lugnt och inte göra något i en hel dag men jag vill helst göra saker hela tiden. Har varit lite jobbigt nu under pandemin vissa gånger hehe.

Svårt att kallprata med folk som inte intresserar mig. (Klassisk svennegrej?) Haha nej men vad bitchigt det låter menar verkligen inte så! Har extremt lätt att prata med folk i min ålder och så men när det kommer till att kallprata med någon random så kan jag ha så svårt för att få fram något att säga, bara allmänt snack liksom. Önskar verkligen att jag hade kunnat men det går typ inte, om jag inte är tillräckligt intresserad eller vi inte har något gemensamt så lägger jag oftast inte ner lika mycket energi på det. Denna punkt stämmer ju dock absolut inte överens med mitt jag annars, pratar ju på alldeles för mycket vare sig jag känner dem eller ej.

5 reaktioner till “Mina 5 bästa respektive sämsta egenskaper”

  1. Vad spännande att få lära sig mer om dig! Jag tror att det här med att klara av att sätta ord på sina goda och sämre (och ärligt talat, ibland rentav dåliga) egenskaper. Självinsikt liksom, jag tror att det är viktigt för annars kan man inte göra de där rädda underbyggda valen i sin vardag.

    Baserat på din lista är vi inte alls särskilt lika varandra, men jag känner på mig att vi skulle tycka mycket om varandra ändå, för ibland är olikheterna lite ”balansen” i en kompisrelation på något vis!

    Jag håller på och jobbar med de egenskaper jag har som jag inte tycker så mycket om och som jag vill förändra, men vissa saker är ju ens liksom… personlighet. Biologiskt eller något XD

    Svar: Ja, idag började vi också få höstliga temperaturer. Men man vet aldrig, augusti är lurigt… det kan komma en sommardag till eller två. Vad glad jag är att du är redo för hösten! Jag brukar få deppighet och är orolig, men jag har verkligen grundat bra redan nu 🙂

  2. Intressant läsning. Har också problem med att lita på män, eller rättare sagt jag gör det inte alls. Har så vitt jag vet klarat mig undan män som varit otrogna mot mig men sett så mycket otrohet och det sätter ju sina spår.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *