Den ultimata loppisguiden för Göteborg

Här kommer äntligen den ultimata loppisguiden för min kära hemstad Göteborg!! Under en månads tid har jag besökt (typ nästan) alla loppisar i Göteborg och tänkte nu dela med mig av mina absoluta favoriter och även nämna i stort sett alla jag varit på. Det är ett 50-tal (!!) loppisar så nu kör vi!
UPDATE 3/2 2022: Nu har jag bott i Göteborg en betydligt längre tid och har därför uppdaterat inlägget med ännu fler loppisar och tankar om mina favoriter<3 Har även ett loppiskonto på instagram nu som uppdateras flitigt, heter 34rosakvm och här har ni länk till det<3

Smyrna Second hand – Ringön, Hisingen

En av mina absoluta favoriter, här hittar man alltid något! Riktigt bra priser, en av de billigaste loppisar jag varit på. De har öppet mån 12-18 och lör 10-14. Hoppa av på hållplatsen Frihamnen som bara ligger 300m ifrån. Nya saker varje gång man kommer, väl påfyllt och strukturerat i butiken. De har allt en loppis kan tänka sig ha porslin, böcker, teknik, lampor, tavlor, tyger/symaterial, möbler och kläder. De har en Instagram där de ofta uppdaterar med nya prylar och annan information, här har ni den!

Saronkyrkan Second hand – Linné

Också en loppis som ligger högt på min lista! Samma sak här att priserna är otroligt bra, så billigt! De har öppet tis 13-16, tors 14-18 och lör 10-13. Hoppa av på hållplatsen Bunnsplatsen som ligger precis jämte eller Pilgatan 500m ifrån. Väl strukturerad butik och ofta påfyllt med nya saker. De har också allt en loppis kan tänka sig ha! Här har ni deras Instagram som de ofta uppdaterar.

Reningsborg Second hand – Wieselgrensplatsen – Frölunda – Partille – Angered

Reningsborg är en kedja här i Göteborg som har fyra olika loppisar, jag har varit på alla förutom den i Angered. Wieselgrensplatsen och Frölunda är mina favoriter! Öppettiderna är följande – Wiesel: tis-tors 13-18, lör 10-14 – Frölunda: ons 15-19, lör 10-14 – Partille: tis 11-15, tors 11-15, lör 10-14 – Angered: ons 11-16, lör 10-14. Alltid bra priser på det mesta!! Här hittar ni deras Instagram.

Björkåfrihet – Backaplan – Linné

Björkåfrihet har fem butiker i hela landet och två av dem ligger i Göteborg, en vid Backaplan (nära mig) och en på Linné. Butiken här vid Backaplan är min favorit då den är mycket större och har ett större utbud av husgeråd och porslin än den på Linné, den fokuserar mer på kläder. En bra loppis med bra priser, finns massor av saker att kolla på. Hållplats Hjalmar Brantingsplatsen 800m ifrån. De har öppet hela veckan, mån-fre 10-19, lör 11-17 och sön 11-16 (Linné öppnar 12 på söndagar). Här är deras Instagram.

Kyrkbytorget – Hisingen

En väldigt rolig loppis där man hittar lite annorlunda fynd. När jag varit där tycker jag iallafall de har många saker som jag inte ser hos andra loppisar, lite mer speciell! De har en del lite dyrare ”märkesporslin”, samlarsaker osv. Absolut värt ett besök! Hållplats Eketrägatan 600m därifrån. Deras öppettider är mån-fre 10-18 och lör-sön 11-15.

Holmens marknad – Bellevue

En av Göteborgs större loppisar! Här finns massor av husgeråd, porslin, möbler osvosv. Får in nya saker varje dag och har en bra rullning på sina saker. Kan vara lite mer ”stökigt” då det ligger i en lagerlokal men ändå hyfsat bra ordning men de har myyycket saker haha. Lite dyrare här men kan ändå göras fynd. Hållplats Bellevue, 400m därifrån. Öppettiderna är mån-fre 10-18 och lör-sön 10-16. Här är deras Instagram som uppdateras flitigt.

Östhjälpen Second hand – Jonsered

En loppis som ligger lite utanför, förbi Partille för att vara exakt men den förtjänar verkligen ett besök! Bra priser och mycket roliga och fina fynd. Väldigt populär och eftersom de bara har öppet mån 14-17 och lör 10-13 så kan ni vänta er kö, låång kö. För att ta er hit med kollektivtrafik får ni ta er till Partille sen byta där till en som tar er till Jonsered.

Några till som är värda att nämna lite extra..

Kvillehyllan, Kvilletorget – En rolig loppis där man kan hyra sin egna hylla för att sälja sina saker! Så här är det alltid rullning på sakerna och mycket att se och fina saker. Dock! Kan det vara rejält överpris på vissa saker (jag har gjort detta misstag när jag köpte ett glasfat/skål för 95kr sen hittar jag exakt samma på Erikshjälpen för 8kr haha ha ha…). Det kan märkas att priserna sätts av privatpersoner så tänk en extra gång innan ni köper så ni inte hittar de mycket billigare någon annanstans. Instagram.
27kvm, nära Kvilletorget – Ett stenkast från Kvillehyllan ligger 27kvm. Otroligt fin butik som ägs av en superhärlig tjej! De är en blandning av second hand, närproducerat och lite annat. Ja enklast att kolla in på instagramen här! Priserna är dock dyrare här då det är mer ”handplockat”.
Melins Retro, nära Kvilletorget – Om ni älskar retro så är detta platsen för er! En liten loppis här på Kville som har superfina retrosaker, både möbler och porslin. Instagram.
Janes hem och prylar, Wieselgrensplatsen – Underbar liten loppis med massa fina prylar! Alltid unika saker och så bra priser! Ligger typ jämte Reningsborg. Instagram.
Lindra Second hand, Wieselgrensplatsen – En söt liten loppis som ligger mitt över Reningsborg. Inte så stor men jag har hittat riktigt fina fynd här så ändå värd att nämnas, priser har stigit lite här men oftast bra priser. Instagram.
Myrorna, Järntorget, Olskroken – Ja ingen har väl missat Myrornas second hand? Stoor butik på Järntorget med fem våningar. Dock kan Myrornas priser sticka iväg en del.. som nog många loppisfantaster kanske vet hehe. Men det kan absolut finnas mycket fint! Och ibland har de ju 20% för studenter, det är riktigt lovely! Instagram Järntorget.
Röda Korset, Olskroken, Stigberget – Röda korset är också en favoritkedja och butiken i Olskroken är den stora butiken. Bra priser och alltid massa nytt att kolla på! Instagram Olskroken.
Erikshjälpen, Kortedala, Västra Frölunda, Rosenlundsgatan (city) – En kedja som aldrig sviker, vart man än är!! Riktigt bra och billiga priser på allt. Tycker ibland att visa kedjor kan sticka iväg med priserna men inte Erikshjälpen. Instagram KortedalaFrölundaRosenlundsgatan
Pingstkyrkan second hand, Mölndal – Mölndal har två superbra loppisar, en av dem är Pingstkyrkan och det är ju en kedja som man älskar! Instagram.
Returum, Mölndal – Den andra loppisen i Mölndal är Returum, mysig butik med bra priser! Instagram.

Då har ni fått läsa mina favoriter + de som är värda att nämnas lite extra. Här har vi då resterande loppisar som finns här i närheten, även nämnt några utanför gbg om man vill på en längre utflykt!
Vid BackaplanGoa tider, Antikmarknad, Allt i hem, Ditt & Mitt secondhand
Vid MajornaVälkommen åter, Gamla tiders Majorna, Majornas saker från förr, Second Chance, Patinaverket, Fabriken.
StadsmissionenBellevue, Frölunda, Svingeln, Stigberget, Arkaden, Femman, Alelyckan m.m
KFUMLinné
Lite utanför Göteborg.
KungälvHeart second hand, Röda Korset, Second hand för ungdomsidrotten, Hjälpidag.
KungsbackaErikshjälpen, Röda korset, Knappen.

Här har ni den! Den ultimata loppisguiden för Göteborg! Hoppas verkligen den gav er inspiration och tips på nya loppisställen som ni vill besöka. Är det något mer ni undrar eller något som saknas i denna guide så är det bara att skicka iväg en kommentar! Väldigt många loppisar ligger här på Hisingen, Backaplan och Kville vilket är jätteroligt för det är just där jag bor! Så jag har det väldigt loppistätt vilket är lovely (men även dåligt för plånkan, har nära till loppis exakt när jag vill hehe). Det kommer också komma upp ett inlägg med mina bästa loppistips inom snar framtid så håll utkik! xx

4 reaktioner till “Den ultimata loppisguiden för Göteborg”

  1. Superfina fynd!! Passar verkligen in till dig!!
    Jag älskar egentligen att handla på loppis eller begagnat men jag så svårt att se produkterna utanför butiken och då kan jag tycka det är sååå svårt att veta om det passar in i lägenheten eller inte!! Har också sett jättemånga typ måla gamla glasvaser med färg och (mjöl??) och det blir ju skitsnyggt men som sagt jag är sån mes och vågar inte lita på magkänslan alltid.. måste bli bättre på det!!

    Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *