5 saker om att ha en extremt envis häst (som heter Kalle)

Går inte att bli arg på

Hahah ja det kan ni glömma. Blir man arg på Kalle? Ja då vänder han på en klackspark och gör allt det värsta tänkbara. Han visar något extremt att han är onöjd med situationen och att bli arg på honom gör honom bara ännu mer envis. Med det vill jag säga, man kan säga till honom (visa när saker o ting verkligen inte är okej, tex om han skulle sätta oss i fara, eller nafsa och sånt), då säger jag till honom men blir inte arg. Två helt olika saker det där.
Jag säger sällan till Kalle så när jag väl gör det ”riktigt” (han har ju sina småhyss varje dag som man säger till lita halvdant åt hehe) så blir han rättså paff och stannar upp direkt, han vet exakt att han gjorde något som inte är okej, men jag blir inte arg.
När jag säger till honom så höjer jag bara rösten lite extra ”Nu räcker det!” och stannar upp med det jag gör, absolut inget annat med våld eller så. 

Har han bestämt sig för något, då är det bestämt, punkt slut.

Man har inte en syl i vädret, INTE en enda syl haha. Har han bestämt sig för att äta den grästussen, ja då gör han allt i sin makt för den, har han bestämt sig för att gå åt det hållet, ja då ska det hända. Denna lilla polle har så otroligt mycket vilja, ni fattar inte, och stark som en oxe är han också haha.

Det viktigaste som finns är.. mat.

Han älskar mat. Över allt! Över mig, över fara (oftast är det inte tillräckligt läskigt så jag kan nog äta grästussarna runt den läskiga saken) och t.o.m. över flocken! Han är otroligt flockbunden, älskar sina hästkompisar och gillar inte att ridas ut själv på. Men! Om man är ute och går och släpper honom på hemvägen, ja då stannar han hellre och äter. Det är mycket viktigare än att följa med mig hem till flocken haha :’) 

Han tar ofta fram de där valpögonen

Han går inte att bli arg på samtidigt som han är otroligt svår att bli arg på, för jag menar, kolla på bilderna?! De ögonen får jag dagligen. Går inte att inte älska honom mer än allt då!! Han har t.o.m fått beröm från flera olika håll för att han har så fina och snälla ögon, och jag kan inget annat än att hålla med<3

Visar vad som passar honom och visar vad som INTE passar honom

Ena dagen kan det vara frid och fröjd för det mesta, nästa dag passar INGENTING!! Kan göra allt det tänkbara, ingenting passar Mr Kalle idag.
Han visar sällan att han blir sprudlande glad över någonting (vissa hästar kan ju verkligen bli taggade, hoppa o tjoa typ haha), jag märker när han är nöjd och glad men det är ingenting som syns övermycket liksom. Däremot när det inte passar honom, jadååå. Kanske inte heller syns så mycket för de okunniga som inte känner honom, men gud vad jag märker av det.
Han kan vara rättså extrem i sitt sätt när det inte passar honom, missförstå mig inte, det VILL jag att han ska vara. Jag vill kunna ha en öppen konversation med honom om allt. Ska kunna säga ja eller nej. Vissa gånger så får jag ta beslutet och vissa gånger han (beroende på vad de gäller då haha, om det är en väg i skogen vi ska välja eller om vi ska in från hagen liksom hehe).

Men trots denna envishet så är han det bästa jag har och hade inte velat ändra en enda sak på honom, han är helt perfekt i mina ögon<3 (han kanske kan chilla med ätandet lite ibland dock hehe)

9 reaktioner till “5 saker om att ha en extremt envis häst (som heter Kalle)”

  1. Hehe, så kjekt å lese noen funfacts om Kalle 🙂 Det er det jeg liker så godt med dyr, de har personlighet, og mange dyr har veldig sterk personlighet også. Jeg synes det er så herlig <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *