21 saker jag har lärt mig under mina 21 år

Folk som tar energi från dig istället för att ge, lägg inte ner energi på dem.

Livet är för kort för att umgås med folk man inte mår bra av. Verkligen. För. Kort. Precis som att livet är för kort för att vara i ett förhållande där man inte mår bra. Vet att det kan vara svårt att inse såna saker men sätt dig ner och tänk till, vilka människor känner du dig bekväm med och ger dig kraft? De människorna ska du vara med!

Bry dig inte om skitsnack

En punkt som jag lärde mig väldigt tidigt i livet, eller typ inte ens har behövt tänka en extra tanke på då det kommit naturligt, att inte bry sig om skitsnack och alltid välja sin egna väg. Om någon har tyckt jag haft en ful tröja? Jaha tur den människan inte behöver bära den då. Någon som tycker du kan vara för mycket. Okej umgås inte med mig då 🙂 Haha nej förlåt, låter som världens bitch nu men så är det inte. Jag tycker bara, passar jag inte dig, klickar vi inte, nej men då tar vi och avslutar här för alla kan inte tycka om alla.

Att resa är cirka det mest SPÄNNANDE och ROLIGASTE som finns!!!!!

Mer förståelse för de som jobbar i restaurang/handels

Då jag har jobbat i båda branscherna så har jag verkligen förståelse när jag är i en butik eller restaurang, det är stressigt, de är säkert underbemannade (cirka 90% av fallen typ hehe) och de får ofta ta skit från såå många kunder. Så länge de inte är otrevliga och snäsiga, för då ska de ej vara i den branschen hehe.

Djur är det mest dyrbara vi har

De är helt oskyldiga och alltid där för en, vad man än gör, hur dåligt man än mår eller hur bra man än mår så är dem alltid där! Kärleken till speciellt hästar, för mig, är obeskrivlig. Kalle, jag kan inte förklara hur mycket han betyder för mig, han är min klippa<3

Jag älskar att uttrycka mig kreativt genom bilder, designer, typsnitt, loggor m.m

Krossat hjärta är det värsta som finns, men det går över

Alltså denna punkt. Går inte förklara om man inte gått igenom det. Man tror seriöst att livet inte ska gå vidare, vill hamna i koma helst. MEN! Livet går vidare, det går framåt och du kommer må så himla bra igen och må otroligt mycket BÄTTRE. Vara lycklig och allt, jag lovar!!

Att jag troligtvis alltid kommer vilja ha ett 07-16 jobb då jag trivs bäst med det. Ej jobba helger eller kvällar hehe.

Att jag vill bo i Göteborg, iallafall någon gång i livet och troligtvis bosätta mig nära eller i. 

Att tv-serier är en otroligt underbar sak att kolla på när man vill drömma sig bort eller glömma sina problem för en stund haha.

Duscha, raka benen osv är cirka det tråkigaste som finns

Om någon få dig att må bra, SÄG DET TILL DEM!!!

Att betygssystemet som finns just nu är SÅ otroligt skevt 🙂

Vegetariskt är otroligt gott och äter det väldigtväldigt ofta

Att jag troligtvis vill jobba med något kreativt, iallafall en del av mitt liv

Sverige är ett otroligt bra land..

.. jämfört med många andra, såklart att de har sina brister också meeen i det stora hela så är jag väldigt glad för att jag är född i Sverige. Vissa saker som är en självklarhet för oss, finns inte på kartan i andra länder. (Dock!! Tycker jag att vi behöver stå på oss mer, sluta vara landet lagom och kanske bli lite mer extrema och roliga i vissa fall haha)

Skratta, MYCKET!!

Har inte så mycket mer att säga här än att snälla skratta mycket varje dag! Åt dig själv, med och åt andra, på det snälla sättet då givetvis. Finns inget bättre än dem gångerna man skrattar så tårarna rinner haha :’)

Sociala medier är inte verklighet

Brukar tjata om detta haha, men de är så sant! Det man ser på de perfekta Instagram kontona och den perfekta bloggen med alla ”I’m living a perfect life” inläggen. De är inte verkligt, menar inte att man inte kan må superbra och så, såklart man kan det!! Men alla drömbilderna på resor, solnedgångar, frukost i sängen, så ser det inte alltid ut. Frukost i sängen kräver en enorm effort innan, som mina matbilder haha!

Jag är lyckligt lottad som just fick träffa och köpa Kalle, som han hjälpt mig genom mitt liv, i snart hela 8 år<3

Att man förändras något otroligt

Alltså jag kan kolla tillbaka och undra vad i hela friiiiden gjorde jag hahah. Säger inte att de är misstag, ångrar inget då man formas av sina misstag. Men jag hade verkligen inte tagit de besluten idag. Man förändras, blir klokare, lär sig om livet och lär känna sig själv riktigt, tur är väl det haha! Note to 17-18 years old me 🙂

Alla duger precis så som dem är!! Jämför dig aldrig med någon annan. Kliché men ”Va dig själv, alla andra är redan upptagna” precis så är det!

16 reaktioner till “21 saker jag har lärt mig under mina 21 år”

  1. Såååå roligt! Jag har ett tidsinställt inlägg med 30 saker jag lärt mig på 30 år, och på den finns det med att jag INTE är intresserad av att resa, hahaha XD

    Jag håller med om så mycket. Jag jobbar själv inom handels t.ex. Jag vill skratta mest! En dag utan ett skratt är på allvar en bortkastad dag. Sociala medier är en svår värld att leva upp till, eftersom det inte är äkta. Och viktigast att inte lägga ens ett gram energi på energitjuvar.

  2. Alltsååå, jag kan verkligen känna igen mig på många punkter. Har ett sånt här inlägg i utkast men aldrig valt att göra färdig det, haha! Älskar verkligen att du påpekar att sociala medier inte är verklighet, för jag håller med dig verkligen. Och Sverige är verkligen ett sjukt bra land som ligger långt före alla andra länder. Extremt roligt inlägg Ida och dina bilder är helt underbar!! ❤️❤️

    1. Åh så härligt haha!! Jaa sociala medier är verkligen inte alltid verklighet!! Och att Sverige ligger före många andra ja! Tusen tack finaste Beatrice!!<3

  3. Åh alltså såååå underbart inlägg ❤️ Det där som du lärt dig om att jobba i restaurang kan jag verkligen relatera till fast till kundrådgivare/telefonsupport! Dem är ju där för att hjälpa till men får ta oändligt med skit, så tråkigt verkligen ❤️ Stor kram finis ❤️

  4. Det där med förståelse för folk som jobbar inom restaurang/handels känner jag så igen, efter att ha jobbet inom båda yrkena så har jag en otrolig respekt för alla som jobbar med det. Det är sjukt hur mycket skit dom får ta och ändå lyckas dom stå och le. Försöker alltid vara trevlig när jag är ute och äter eller är i en butik 🙂
    Att arbeta 7-16 måndag-fredag låter inte dåligt, hade också gärna haft en sånt jobb men tyvärr har jag helger och kvällar på schemat också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *