Hur jag fotade då och hur jag fotar nu

 
Tänkte gå igenom min fotoutveckling lite och ojojoj, var ska jag börja?? Ovanför ser ni bilder från 2012-2013 så det var inte precis när jag började fota. Började fota 2009 med en liten kompaktkamera sen fick jag min första Lumix på sommaren,
var en liten systemkamera, eller ja vad kallas dem nu igen, går inte byta objektet iallafall haha. Fick sen min Canon EOS 500D julen 2010 så jag fotade med den på de bilder ovanför.
 
Och ja, det var väldigtväldigt ljusa bilder och hur ska jag säga, inte så mycket kontrast eller klarhet? Jag gillar fortfarande ljusa bilder, redigerar sällan ”mörkt” men vill ha lite kontrast och framförallt klarhet så
man ser detaljerna.
Hur jag placerade motiven och vilka vinklar jag använde var ju inte heller något speciellt direkt hehe, vilket gör att bilderna kan bli rättså tråkiga och platta. Framförallt ser ni det på matbilderna haha, inte så mycket rekvisita och
tänk bakom dem 😉 Matbilder får jag väl säga har varit det jag utvecklats med mest under senaste tiden. Jag hittade min stil på blombilder rättså snabbt, några nedanför här är från 2016 och fortfarande mina favoriter så där känner jag
mig rättså ”utvecklad” eller vad man ska säga, såklart går det alltid att utvecklas mer, menar inte så! Men min stil på dem stämmer rättså bra överens med de senaste åren. Som mina matbilder verkligen inte gör.
 
Bilder på Kalle och djur har jag väl också utvecklats en del med men mest när det gäller hästar då jag tyvärr inte fotat så mycket hundar och katter som jag velat. Kalle kan jag ju alltid fota! Och djur är ju en helt annat femma då man har en annan levande individ som man inte alltid kan säga till vad den ska göra. Kan
handla väldigt mycket om ögonblick där.
 
Här har jag bara gått igenom kategorierna Mat, Blommor och Djur/Kalle. Porträtt/Självporträtt har jag inte fotat så mycket jämför med dessa kategorier men ska försöka leta upp lite gammalt där också ha med Natur och Resor i ett annat inlägg!
Vad tycker ni om skillnaden? Bra/dålig? Gillar ni de gamla bilderna och redigeringarna mest eller de nya? Tänkte försöka fixa ett inlägg där jag tar några gamla favoritbilder (favoriter jag hade på den gamla tiden) och redigerar om dem så som jag skulle redigerat dem idag, det
kommer skilja massor på vissa bilder nämligen hehe.
 

17 reaktioner till “Hur jag fotade då och hur jag fotar nu”

  1. Wow vilken skillnad! Innan jag såg "nu"-bilderna var jag fett imponerad, och så scrollade jag ner och då tänkte jag bara wow, du är helt grym! 😀 Ska bli riktigt kul att se gamla favoriter nyredigerade, älskar att se sånt! Kram

  2. Det är verkligen roligt att följa sin utveckligen genom att kolla tillbaka på äldre bilder. Vilken skillnad det var mellan dom äldre och nyare och du är verkligen duktig! <3 Kramis

  3. Det är så himla roligt att gå tillbaka och kollar på gamla bilder för att se ens utveckling. Jag tycker det är så roligt att se hur jag har förändrats framför kameran. Från att vara väldigt obekväm till att idag kunna fotografera en outfit på 20 minuter. Man lär sig så himla snabbt. Framför allt så tycker jag det är så kul att se hur ens redigering har utvecklats 😀 Dina gamla bilder avspeglar verkligen hur man redigerade på den tiden xD Alla gjorde super ljusa bilder med ett rosa filter över. Väldigt roligt inlägg måste jag säga 😀

  4. Man ser verkligen en stor skillnad på redigeringen och måste säga att jag gillar den nyaste. Snyggt och stilrent. 😊

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *