19 och mina planer nu efter studenten

Oldie när jag hade slingat mitt hår. Nu är de ju en katastrof efter mitt försök hemma :’)
 
Wiho idag blir jag 19! Så onödig ålder egentligen, 18 är ju jätteroligt att fylla och även 20 för då får man gå på systemet och allt haha. Har inte haft någon intressant födelsedag tyvärr. Familjen sjöng för mig på morgonen men var som vanligt sur (mitt morgonhumör<3) och ville helst att de skulle låta mig sova haha för visste också att jobbet väntade så var inte alls taggad. Jobbade 09-18 sen hem och äta bästa maten som jag beställt, laxpasta wiho. Spelade sen något spel med familjen och sen har inget mer hänt, goals<3 Jaja glad för alla fina grattishälsningar och bilder som lagts upp iallafall, mycket fina :):) Tänkte iallafall berätta mina planer nu efter studenten lite snabbt, passar ju bra när jag fyller år och blir äldre osv haha.
 
Jag ska jobba nu efter studenten. Har inga planer alls på att plugga då jag är sååå himla skoltrött och skulle inte veta vad jag skulle plugga isåfall, kan tänka mig att jobba som en del olika saker men ändå vet jag inte vad jag vill plugga. Jag har länge haft planer på att jag ska resa efter studenten och det är det jag ska göra. Jag ska bara jobba ihop dem pengarna först. Jag vill resa jorden runt, upptäcka Australien, volontärarbete i Afrika med djur, fotoresa i USA, helt enkelt vill jag resa överallt. Helst vill jag resa med någon av mina kompisar (många tänker samma som jag, de ska jobba sen resa), men om det t.ex blir fotoresan så reser jag själv, då jag är den enda med det intresset och så reser man ju i stor grupp där med samma intresse.
 
Jag var ju borta från fotografering väldigt länge nu och visste inte hur mycket intresse jag hade kvar för det men nu när jag börjat med det igen så märker jag hur mycket jag har saknat det. Den fotoresan i USA (som väldigt många bloggare har varit på) har varit en dröm länge men visste inte hur mycket jag ville på den när jag inte fotade under 7 månader. Men nu när jag tagit upp mitt fotointresse igen så vill jag mer än gärna till USA. Antingen blir det nästa år eller nästa år igen jag åker på den, om de nu blir den resan.. jag skulle gärna vilja uppgradera mig till en fullformatare innan jag åker dit och att ha både pengar till en ny kamera (fullformatare!!) och den resan kan ju bli svårt att hinna till nästa år haha. Då jag heller inte vet säkert om jag har jobb efter sommaren, då mitt jobb på City Gross i första hand är sommarjobb.
 
Sen en sak till som är jobbigt är att jag då har Kalle, och att bara lämna honom i en vecka till någon annan som ska rida några dagar och ta hand om honom tycker jag är så himla jobbigt. Om jag ska ut och resa måååste jag hitta en medryttare till honom, och de gör mig så himla rädd. Att tänka på att någon annan ska rida och ha hand om honom i flera månader.. gör mig jätteorolig. Ni tycker säkert jag är världens löjligaste haha, men när det gäller honom är jag så otroligt rädd om allt. Hur han tas hand om, hur det mockas till honom, hur han borstas, hur han rids eller bara hur denna människan som ska ta hand om honom kommer lösa konflikter med honom, då han är väldigt envis och visar exakt vad han tycker och tänker och vad som passar och inte passar. Jag är rädd att när jag kommer hem kommer han inte längre vara Kalle, den hästen jag känner och känt nu i över 5 år. Gråter bara jag tänker och skriver om detta, då jag inte upplever vårt förhållande som ett ”vanligt” (ta inte illa upp nu hästmänniskor, ni fattar vad jag menar haha) häst- och ryttarförhållande. Där ryttarn är ledaren och bestämmer vad hästen för göra och inte göra. Kalle och jag turas om i vårt förhållande, så gott vi kan haha, det är iallafall de jag strävar efter och alltid har gjort med honom. Och det är de som har format honom till den han är idag, precis de han sa till mig när Oline ”lyssnade” på honom. (Inlägget om när jag hade djurkommunikatör till Kalle hittar ni HÄR!). När han kom till mig var han inte mycket för världen tyckte han, det var verkligen ”ursäkta för att jag finns”. Nu tar han mer plats än så många i stallet och vill alltid vara med och bestämma och visa vad han tycker, vilket jag är otroligt tacksam för. Jag vill att han ska känna att han kan visa vad han vill och inte vill utan att tro att jag bestraffar eller korrigerar honom.
 
Men nog om Kalle nu! Som sagt att mina planer nu bara att jobbajobbajobba och spara pengar till att sen resa! Troligtvis blir de kanske USA fotoresan först om mitt fotointresse håller sig uppe. Och Kalle kommer jag lösa, måste bara hitta någon jag känner mig trygg med och har samma tankesätt som jag så kommer det gå bra. Och resa och upptäcka världen är något jag alltid älskat, och vet att Kalle inte kan hindra mig från det, det vill han inte (som han även också nämnde i inlägget när Oline lyssnade på honom, som ni hittar HÄR). När jag kommer hem från när jag rest och allt så blir det nog att plugga. Senare i livet när jag är äldre vill jag bosätta mig i Göteborg (BÄSTA staden) och skaffa både hund och katt, och givetvis Kalle om han fortfarande är med.
 

40 reaktioner till “19 och mina planer nu efter studenten”

 1. Härligt inlägg! Ja, det här med att veta vad man vill plugga till är så svårt. Själv är jag undersköterska och arbetar på ett akutsjukhus. Men sen då? Nej, ingen aning. Så jag jobbar tills att jag blir klokare haha 🙂 och att jobbajobbajobba för att sedan åka utomlands och upptäcka saker är heller inte fel. Något jag absolut tycker att du ska göra & problemen du känner inför Kalle är något som kommer att lösa sig <3 🙂
  Sv; tackar 🙂

 2. Grattis i efterskott till dig <3 När man är 19 känner man ju iaf sig lite mer vuxen på krogen haha, då är man inte bara en 18-åring som just fått komma in!
  Du har ju iaf en massa planer som du vill göra det är ju härligt! Lycka till med det 🙂

 3. Hejhej superfina du. Nu finns veckans blogg presenterad., ligger också en ny tävling uppe. <3 Hoppas du får en fin dag och en bra start på helgen. Frivilliga kramar <3

 4. Så härliga planer, underbart att resa runt!☺ Håller tummarna för att du har jobb till hösten så du kan spara pengar till allt du vill göra!☺

 5. Så fina bilder! Det är lite jobbigt när man är kluven, det är jag också just nu. Men jag tänker att jag ibland får tänka kortsiktigt också och ta det som det kommer. Jag är också skit taggad på att resa men ingen av mina vänner har pengar eller prioriterar annat 🙁

 6. Grattis i efterskott! 😀
  Och vill säga att jag absolut förstår dina känslor gällande Kalle. Du får planera i god tid innan och hitta en medryttare som kan börja långt innan du ska åka där du har möjlighet att vara med när medryttaren rider för att guida och visa hur du vill ha det på DITT sätt, det är ju ändå din häst! 🙂

 7. Åååh jag känner igen det där med min häst! Ska till Nya Zeeland en månad i december och har sedan februari haft min tremänning med i stallet så hon fått rida honom för hon ska ta hand om honom då. Hon kommer ha känt honom i nästan ett år men ändå känns det jättejobbigt… Tror det är extra jobbigt eftersom han lätt får panikattacker och vet man inte hur man löser de kan de gå riktigt illa, precis som du sa om din med hur man ska lösa konflikterna.. Våra små fyrbenta djur <3 <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *