Mitt år med min andra hälft

Istället för att göra en ”vanlig” årsresume så tänkte jag göra mitt år med Kalle istället! Det kommer säkert dock komma upp en årsresume ändå, om jag hinner haha.
Detta året med Kalle har varit underbart och vi har nog nästan bara haft framgångar (eller hur man skriver haha). Vi har sluppit både repgrimman och sadeln ännu mer. Sadel har vi nog bara ridit med MAX 30 ggr detta år, om ens det. Och även huvudlaget har vi lagt ännu mer åt sidan och rider nu ut hela rundor med halsring, både utan hästkompis och med hästkompis! Vilket är helt amazing tycker jag och Kalle blir så otroligt nöjd när han får vara lös haha.

 
Jag hade även ett mål om att lära Kalle gå ner i buga riktigt, då han alltid har haft svårt för det. Och nu kan han ”stå” i buga ett bra tag och har inga problem att gå ner, och om det blir fel rättar han lätt till det och flyttar sina ben osv. Nästa steg är att han ska kunna gå ner själv, vilket kommer bli en utmaning då han gärna vill ha min hjälp ner hehe, men behöver inte ens locka ner honom nu utan bara peka på benet, hålla de och sen går han ner utan problem.
Tyvärr har vi inte påbörjat så mycket nya trick, vilket är lite tråkigt. Buga och bergsgeten har vi haft fokus på, ”plocka upp spöet” också, tror det är dem 3 han har lärt sig 2015, vet inte riktigt haha. Juste! Vi har påbörjat stegra lite smått också, när han är väldigt pigg och vi springer runt och leker brukar han bjuda på det någon gång, han fattar inte riktigt dock, men de satsar vi mer på nu 2016! Även så har han fattat att han kan rulla sig i ridhuset/paddocken nu när vi är där och leker (efter han såg Zaki göra det så fattade han haha), så lära sig ligga på kommando kommer med vi med träna på.

Vi har tränat rejääääält mycket löst och bara gjort ännu mer saker som vi vill göra. Slutat rida 5-6 dagar i veckan, för det tyckte inte Kalle var roligt, fast vi red ut varje dag, kanske en dag i paddocken/ridhuset (om ens det). Men Kalle ville hitta på annat märkte jag, och uppskatta uteritter mer, för de var liksom ”oj rider vi ut idag igen jaha”. Men varför han reds så mycket var för att mamma hade tryckt i mig att han måste ridas så mycket för annars blir han tjock och mår inte bra, pratade sen med mamma om det och ”hon bara det har jag inte sagt!!”. Jag bara johooojooo, så ja det det hade bara blivit ett missförstånd där haha. Så slutade rida så mycket och hittar istället på annat nu, så som mer lösträning, ut och gå, tömköra (då han skaaa köras in), upptäckningsfärd på stallplanen (gå och kolla på massa konstiga saker och springa runt haha), gå till ängar och longera och springa runt, på sommaren baaaaada betydligt mer osvosv.
 

Och då påtal om lösträning så har vi inte haft något mål med det egentligen, utan bara fokuserat på att han ska vilja leka och bli mer motiverad och herregud, han är en helt annan ponny gällande det nu :’) Han leker och är så motiverad till allt (det mesta iallafall, om han inte har en dålig dag haha). Han är nyfiken och vi kan nu löslongera utan problem, LÖSLONGERA??? Kalle kunde inte ens longeras när han kom till mig, han kom knappt fram i trav, för han förstod inte och tyckte det var extremt tråkigt, nu kan han longeras, men inget han tycker om direkt. Men när jag tar bort linan blir det en helt annan sak och han vill göra det, för han vet att han gör rätt och är duktig (och får godis självklart haha).

 
Han travar ifatt mig direkt när vi börjar gå i ridhuset. Jag kan springa vid hans sida i galoppen i båda varven, i både kort galopp och lång. Vi kan gå runt och jag kan plötsligt stanna och bara stå på samma ställe och vända mig runt (eller hur man säger) och han travar på en liten volt runt mig, och när jag säger eller visar med kroppsspråket galopp så fattar han supersnygga galoppfattningar, och han går i form, i både trav och galopp och kan även gå ställd??? Jag måste filma haha, fattar inte varför jag ej har gjort det än.
 
Men detta är verkligen inget mål vi har haft, inte än, han har bjudit till allt detta, utan att jag ens bad om det?? Det är helt otroligt nu när jag tänker efter, för som sagt, ponnyn som kom till mig sa ”förlåt för att jag finns” och fattade inte vad han gjorde i livet. Ponnyn som jag har nu tar för sig och vill göra saker och ting, och är extremt envis så han visar verkligen när han inte är nöjd, vilket han gjorde bara igår när vi tränade löst. Han ville inte ta galoppen i ena varvet för jag blev lite sur på honom för han var förnära och bockade hehe, och då sa han nej, jag tänker inte ta galoppen i det varvet. Försökte övertala honom men de gick ej, så vi gjorde lite annat så han fick upp självförtroendet igen, och vips, frågade honom om han ville ta den i det varvet igen och utan problem så fattade han galopp vid min sida. Men han visste också, om han inte ville ta galoppen i det varvet skulle han inte behövt.

 
Vi har inte hoppat så mycket detta året faktiskt, inte haft så mycket fokus på det. Men när vi väl har hoppat så har han verkligen varit duktig, han hoppar som en prins. Helt sick. Vi slog vårt höjdrekord i halsring barbacka, 90-95cm? Kommer inte riktigt ihåg men något av det iallafall haha. Och han tvekade inte en sekund utan tog de hur lätt som helst. Vi hoppade även en riktigt bana (med alltså flera olika hinder och även svåra vägar haha) i halsring barbacka, skötte sig jättefint där med.
 
Vi har ridit mer i halsring i ridhuset, de hade jag som mål, att vi skulle klara halsringen bättre i ridhuset, då han kan ha problem med styrningen där för han tycker ju det är så tråkigt där, så han kan bara ”nej dehär vill jag inte göra längre så nu svänger jag var jag vill” haha. Men har verkligen försökt motivera honom mer till detta och göra det roligare och även tagit små pass så han förstår när han gör rätt. Och nu är han väldigt fin i halsringen i ridhuset, beror också på vilken årstid det är haha, men hoppas vi kan hålla detta på våren och sommaren med, då rider vi ju så sällan där, men ska försöka hålla det! Även nu i vinter har vi ju fått rida lite mer i ridhuset, då det blir mörkt så snabbt osv, och han har varit himla duktig! Häromdagen hade jag vi ett fantastiskt pass, han var superpigg och viiiille verkligen jobba. Studsade fram och bjöd på en otrolig galopp, i form och allt. Undrar verkligen om det är samma häst ibland haha, att han är positiv till att jobba?? Blir så glad då <3
 

 
Så kort och gott så har detta året varit amazing med Kalle. Vi har gjort massa framsteg med många olika saker, och även uppnått saker som jag verkligen inte trodde att vi skulle göra än, som han har bjudit till med. Nu 2016 har vi lite planer med fler trix som jag skrev ovanför. Vi ska fortsätta ut och galoppera med bara halsring ännu mer. Även försöka träna ännu mer med halsring i ridhuset, när vi får tillfälle till det hehe. Och tänkte ta upp att gå löst ute i skogen igen, det har vi lagt åt sidan detta året, vet inte riktigt varför, det bara blev så haha. Men ska absolut ta upp det igen! Och även träna mer på lösträning, så vi blir ännu bättre och Kalle tycker det är ännu roligare! Sen får vi se vad 2016 har att erbjuda. Avslutar med denna bild, då det är så sant.
Min underbara Kalle, vad jag älskar dig <3
 Och sorry för 1000 bilder i detta inlägg haha, massa bilder från 2015 bara, måste ju få med alla.

40 reaktioner till “Mitt år med min andra hälft”

  1. Åh så himla fin första bilden var, för någon som mig som inte är hästvan så ser det typ magiskt ut haha! 🙂
    SV: Tack så mycket! 😀

  2. Kan ju inte kika förbi här utan att kommentera, för vilka vackra bilder! Vilken fin och uttrycksfull häst, och ni ser ut att vara ett härligt ekipage tillsammans. All lycka till er 2016 också.

  3. Tycker inte att det vart för mycket bilder för ni är så himla fina<3 Men det är helt sjukt hur mycket ni utvecklas detta år! Så himla inspirerande 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *