Mugsmulpaj med hallon

Gjorde min första mug cake idag från den nya boken jag köpte på Ullared! Smulpaj med hallon (skulle egentligen vara blåbär), havregryn och honung, toppas med grekisk yogurt. Den blev supergod och mug cakes är ju så himla lätt! Var ute och plockade dessa hallon innan idag också, tyvärr har de averkat våra skogar rejält, blev så himla ledsen, brukade kalla den skogen hallonskogen för de var så himla mycket hallon i början av den, dock har de tagit bort nästan allt 🙁
 
Ikväll har jag varit ute och ridit med Hanna på Zaki. Var ute på en rätt så lång runda men de blev inte så farligt mycket galopp för de är ju så himla varmt och Kalle var trött efter igår också hehe.
 
Nuuu ska jag bara svara på lite kommentarer sen blir det serier resten av kvällen, som vanligt haha, så underbart 😉 xx

Edit; Några frågade om recpetet så lägger upp det här nu!
Du behöver – Mikrosäker mugg (2 dl). 1 msk osaltat smör. 1 1/4 dl (50g) havregryn. 1 msk ljust muscovadosocker (hade inte det hemma så tog farin socker). 2 tsk honung. 1 rejäl nypa mald kanel. 3/4 dl (50g) hallon (skulle egentligen vara blåbär, men man kan ju ta vad man vill). Grekisk yoghurt till servering.
 
Gör såhär – Lägg smöret i muggen och mikra på full effekt i 30 sekunder eller tills det har smält.
Rör ner havregryn, socker, honung och kanel och mikra på full effekt (hade 900W) i 1 minut. Rör om ordentligt, rör sedan ner hallonen och mikra ytterligare 1 minut, tills hallonen börjar vätska sig. Låt vila en stund och servera sen med yoghurt.

38 reaktioner till “Mugsmulpaj med hallon”

  1. Jag har också dåligt av hallon i år och det beror säkert på att det har varit för kallt. Men det där ser riktigt gott ut! 😀

  2. Gud så gott!
    sv: Åh tack så jätte mycket! Vad glad jag blir!
    Jag har en tävling på min blogg nu nämligen veckans blogg. Så kikar jättegärna in och va med om du har lust. Hade varit superkul!! Kramis

  3. Åh, så mumsigt!
    Svar: Haha, eller hur?! Men jag tror det är den riktiga A vi får se denna gång. Är så galet nyfiken! 🙂

  4. Men ååh vad gottigt 🙂 Iofs har jag svårt för hallon, men det går ju säkert att göra med annat också antar jag 😉 Ser nu att du skrev att det skulle vara blåbär från början, och det passar ju mig bättre 🙂 Har du nåt recept? 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *