1 år bettlöst

Finns ingen finare <3
 
Igår var de 1 år bettlöst på Kalle. Alltså den 8:e november 2013 bestämde jag mig för att sluta med bett på Kalle. Pga många anledningar. Jag gillar inte bett (JAG, alltså jag har inget emot ni som använder men vill ju såklart att mer och mer testar på bettlöst), Kalle gillar inte bett (har jag mycket väl märkt..), jobbigt med storlekar osvosv,  Kalle låg mellan två storlekar typ. Och för att jag tror på en mer naturlig relation med hästen och inte på en metallbit i munnen på dem 🙂
Och kan säga att han är mycket nöjdare nu, märkte det väldigt mycket i början när vi slutade och nu är de ju bara vardag, att vi inte använder bett. Det starkaste jag använder på honom är ponnyhack, och de använder jag nästan bara på höst/vintern när jag rider ut med mina friendos. Och har då lösa tyglar 99% av ritten. Annars är det mest repgrimman och halsringen, även då sidepull, crossunder och vanliga bettlösa alternativ som jag har gjort. Ska även köpa från playlovelearn, hon har ju så många fantastiska alternativ!!
 
Om det är något ni undrar eller vill ha några tips/åsikter om något, bara fråga på!! Eller något om Kalle bara fråga! Bits inte 😉
 
Nu ska jag upp till stallet och rida ut en runda på dubben min.
Igår var det halloweenfödelsedagsfest (långt haha) hos Hilde. Var mycket roligt och vi pratade om att oftare ha maskerader, vilket jag tyckte verkade great!! Nej nu ska jag upp till stallet, xx

11 reaktioner till “1 år bettlöst”

  1. Så himla bra att du bestämde dig för det, speciellt om inte han gillade det heller. Och det finns ju andra alternativ, det gäller bara att lära hästen att lyssna på andra signaler liksom!

  2. Åh, måste vara mysigt och härligt för både dig och Kalle att rida utan bett! Jag tror också att man får liksom bättre "conncection" med hästen utan bett, men jag är så oerfaren så jag skulle nog aldrig våga göra det…än i alla fall 😛

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *