omg en vildhäst ute på promenad!

.. eller inte. En biffig björn med för korta ben och en stor mage mitt i vägen :):):):):):) Känner mig så snäll mot Kalle haha! Nej men min finaste nallebjörn <3
 
Detta är ifrån igår. Mycket märklig promenad. Släppte honom och vi gick mot sjön, tänkte att han kunde få doppa sina fossingar (haha) lite hheheheh. Han var jätteduktig dit, gick med honom (asså jämte, halvt bakom) annars brukar jag gå först och vänta på att han ska komma i 20 år typ hehe. Kom sen till sjön, inga konstigheter, han ville hellre äta sjögräset än gå i vattnet typ haha. Jag gick i och kjasnakjsdnak det var typ -20 minus hahah. Han gick i några ggr, sista gången lite motvilligt för han hade badat tillräckligt tyckte han, även var ju det för kallt sa han hehe. Skulle då bara hjälpa honom på vägen upp för han tänkte typ gå längst kanten vid sjön där man egentligen inte kan gå (man kan ramla ner i vattnet haha) men det brydde han ju inte sig om och han trodde nog att jag skulle ta i honom i vattnet igen men det skulle jag ju inte så han gick och då fick jag typ springa/gå efter (ville ju inte att han skulle göra magplask i vattnet :’D) och sen skulle jag precis ta honom (var väldigt nära) och då kubbar han upp för backen (= räddad från vattnet iaf) och jag bara vafan hahaha så jag gick upp och gick till honom och frågade vad det där var? Han bara HAHAH nej men vet inte haha. Gick ner mot vattnet igen (skulle ner mot vattnet utan ta på mig mina skor och sen gå hemåt) och det ville han inte men sen förstod han att jag bara skulle ta på mig skorna så han stod lugnt och väntade.
 
Fortsatte hemåt, det är en sommarhage jämte typ så det är en liten stig mellan den och skogen, väldigt smal. Sen plötsligt kom Kalle galopperande bakom mig och stannade vid mig, han fick jättemycket beröm osv. Sen fortsatte jag och sen började han galoppera igen men denna gången in i skogen, förbi mig och sen bara fortsatte. Och ni skulle sätt min min där hahaha! Typ som ett frågetecken/förvånad haha. Så jag började gå/springa efter (för han försvann runt ett hörn eller vad man säger) sen när jag kom till förbi det hörnet så stod han kanske 20 meter bort och kollade mot mitt håll (precis som om han väntade på mig att jag skulle komma lix) så när han såg att jag kom så började han tugga och gå ner i sitt blåbärsris (som för övrigt är jättegott tycker han). Så jag gick fram till honom och bara OKEJ???? Gick sen förbi och fortsatte hemåt. Han var verkligen på tagg humör haha, han tog bara någon tugga och bara ”KMR!!” och travade efter mig.
 
Och ja, såklart jag blev lite orolig när han bara sprang iväg haha. Men man måste gå igenom allt tsm och jag vill att han ska göra så, så vi går igenom det med och ser vad som händer om han gör så. Jag vill att han ska kunna kubba runt mig när vi är ute, men alltid komma tillbaka eller stanna och vänta. Men jag funderar på orsaken till detta? Den tjocka ponnyn som gör allt för mat och går helst inte 2 cm om det finns mat på stället?
Om han skulle vilja hem, då skulle han galopperat hem (hemvägen är rakt fram hela vägen, han vet vägen), men det gjorde han inte. Om han skulle vilja bort från mig, då skulle han gjort det betydligt tidigare, han kan ju springa ifrån mig precis när han vill, om han vill. Om han ville ha godare mat, nej, det finns inte haha, han äter precis allt och där fanns det dessutom gräs (=guld). Om han blev rädd, då skulle han inte reagerat på det sättet (enligt mig, känner honom hehe), han galopperade inte alls snabbt utan han bara galopperade lugnt haha. Funderar på om han kanske hade fått en stöt, (som sagt, väldigt smal stig och eltråd jämte) men han hade inga problem på vägen dit och om han fick en stöt borde han åtminstonde typ bockat eller visat obehag, men nej. Kanske var att han kände sig otrygg eller träng där emellan och han ville bara där ifrån? Absolut att han får det då men han kan gärna säga till mig före, asså visa att han inte vill vara där, då kunde jag började springa så vi sprang där ifrån. Men det kom from nowhere hehe.
 
2000m lång text men detta är fortfarande väldigt svårt att förstå. Att lata Kalle som älskar mat, övergav sin mat och började galoppera? Om jag bara kunde läsa hans tankar haha 😉 Iaf får väl se om det händer igen osv, men isf måste vi träna på inkallningarna när vi är ute oxå. Inte hans starka sida, ibland går det toppen och ibland mindre bra haha 😉 Tänkte oxå tänk om någon skulle varit i skogen när han kom galopperandes? HAHAH. De bara VILDHÄST!!! Nej men asså de skulle nog blivit asrädda, betydligt räddare än Kalle, han bryr sig inte om några andra i skogen precis hehe.

44 reaktioner till “omg en vildhäst ute på promenad!”

 1. Jag vill också att min ponny ska vara så lydig haha 😉
  Tänkte även fråga om det finns möjlighet till att ta sig upp till dig och fota er? Alltså om ni ställer upp? Skulle så vilja träffa er båda haha! Hoppas det inte låter allt för odd men du är faktiskt en grym förebild inom både foto och hästar 🙂
  Kram

 2. Svar: Tack så jätte mycket! Hoppas att du haft det kanon i Österrike! 🙂
  Hoppas att du får en toppen start på den nya veckan imorgon!
  Kram! ♥
  //Ledsen för sent svar//

 3. åh alltså någon helg när det ska bli fint väder haha :)) tar typ 1h +45 min att ta mig upp till karlshamn med tåg och därifrån är det väl inte så långt haha min lokalgeografi suger 😉
  Kramis, btw du brukar väl åka ner till Emporia ibland? för det är typ 30 min från mig haha 😀
  Och jo snälla kan du inte visa all din kamera utrustning? Skulle vara spännande att se hehe
  Kram ♥♥

 4. Vilken härlig blogg du har! Vilket charmtroll<3
  Ha en fin dag!
  Kika gärna in hos min om du är intresserad av en fartfyllt frisör och fransextesionist som bjuder på sig själv och massor av spännande skönhetstips.
  Delar med mig av min vardag och min svaghet för skönhetsingrepp.
  Stora Kramar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *