Bästa egenskapen som fotograf.

Det är ofta många som frågar mig om fototips, hur jag kan fota så bra, hur jag gör osvosv. I min kategori fototips har jag ju en määäängd fototips, så kika in där om ni inte redan har gjort det hehe 😉
Men nu tänkte jag skriva om den bästa och viktigaste egenskapen som en fotograf ska ha, enligt mig, jag tycker den är jätteviktig, utan den kommer man ingenstans.
Fantasi.
Så simpelt, fantasi. För om ni inte skulle ha fantasi så skulle ni inte fotat som ni gör, ni skulle ju inte fota alls nästan för fantasin är ju det som får er att fota blommorna så, prova en annan vinkel när ni fotar maten eller bara säger till modellen som ni fotar att hålla i en blomma.
Jag har skrivit ett inlägg om kreativitet oxå, de är rätt så lika, synonymer. Jag älskar ju fota kreativa saker som sagt haha och jag skulle aldrig kunna fota det om jag inte hade fantasi.
Och ja man kan träna fantasi, självklart. Vissa föds med bättre fantasi, och vissa med sämre. Jag tycker jag har rätt så bra fantasi, har tränat den oxå såklart, det gör man ju hela tiden, var man än går så tränas den. Man kommer på flera sätt att fota saker, göra si och så istället för så liksom.
Bara hitta inspiration hos andra är superbra, We❤it hittar jag alltid massvis med inspiration på och min fantasi blir bättre. Granska bilderna ni har tagit, noggrannt och använd fantasin, vad ni kan göra bättre nästa gång, eller vad ni kan testa nästa gång. (Glöm inte att berömma er för de sakerna som är bra oxå hehe). Ofta när jag redigerar bilder så kommer jag på nya sätt jag kan ta bilderna jag precis har tagit.
 
Känns som detta blir rörigt haha! Men ni förstår nog lite vad jag menar? Fantasi, kreativitet och inspiration håller ju ihop. Det är dem 3 som gör dig till den fotografen du är. Finns ju mycket annat t.ex hur bra man kan sin kamera och andra klassiska fototips, men de är ju ändå de 3 som gör dig till den du är.
 
Hoppas ni lärde er något av detta, eller tycker det var bra eller något hehe :’) xx
 

27 reaktioner till “Bästa egenskapen som fotograf.”

 1. Många bra och vettiga tips!
  Svar: Ja, jag tycker också det. Hon ser så lycklig ut 🙂
  Haha, ja jag kan tänka mig att det är kul att lära sig nytt om man tycker det är intressant. Och det skulle jag säkert också kunna tycka om jag ägnade det lite mer tid. Men jag har så himla dåligt tålamod och ger upp nästan med en gång om jag inte lär mig det snabbt 😉
  Tack, det har den allt varit 🙂 Hoppas du har en bra helg!

 2. sv: haha jasså! kollar inte den serien faktiskt, är den bra? 😉
  älskar dina bilder och weheartit är den bästa inspirationskällan någonsin! 😀

 3. Håller helt klart med! 🙂 Du är riktigt duktig! Måste bara fråga en grej, redigerar du bilderna riktigt ljusa eller får du dom någorlunda ljusa från början? 🙂 Älskar din blogg!

 4. Du har ju verkligen fantasi så bra bilder som du tar är alltid helt blown away på din blogg haha!! xx

 5. Fantasi är ju en väldigt trevlig sak, haha! Först tänker man ju att man inte har någon fantasi men sen inser man att man har fotat flera hundra konstiga bilder, så fantasin kanske finns där ändå? Hehehe :’D
  WeHeartIt är ju typ världens bästa sida när det gäller att få inspiration! Jag tittar där jätteofta efter inspiration men sen får jag en del inspo från din också, hehihihi c: din ljusa fina bilder är superinspirerande!

 6. Kan inte annat än hålla med dig! Jag är utbildad fotograf och har tagit sjukt många bilder. MEN, jag har enormt dålig fantasi. Om jag har ett objekt att fota, så kan jag fota det i hundra olika vinklar och ljus. Men jag har så dålig fantasi och inspiration, så vet inte längre vad jag ska fota eller hur. Men alla kommer i dessa banor ibland, det gäller bara att komma igång igen. För övrigt tycker jag att du tar jättefina bilder! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *