Valfri egenskap till Kalle – varför?

Skrev här om dagen om ni ville se några speciella inlägg och då ville Sharon att jag skulle skriva om Kalle. Om jag skulle fått välja vilken egenskap som helst att ge till Kalle vilken skulle det vara och varför?
Hmm, ja detta är en väldigt svår fråga då jag redan tycker Kalle är helt perfekt, såklart! 😉 Men om det skulle vara något så skulle det vara mer motiverad i vissa sammanhang, mer nyfiken lix. Han har fårmågan att stänga av ibland när han inte känner för det eller jag inte kommer med ett bra resonemang varför han ska göra si eller så. Då bara står han där och kollar på mig haha! Eller så om han följer efter mig så bara ”nej” sen stannar han eller vänder haha. Jag måste då komma med ett resonemang varför han ska fortsätta följa efter mig, för Kalle är den hästen som alltid frågar ”varför?”. Han undrar vad han får tillbaka om han följer efter mig, oftast erbjuder jag då godis (det matvrak som han är haha!) men ibland så räcker det inte till. Mina resonemang fungerar ibland men ibland inte. T.ex på resonemang är ju godis då, men även att jag plockar fram något han tycker är kul/intressant. Jag vill ju att han ska följa mig och sånt för att han tycker det är kul/intressant, han ska vilja vara med mig, men även att jag visar honom vad som är rätt och vad som är fel, och han visar mig vad han tycker är rätt och vad som är fel. Detta är verkligen saker vi tränar på, att lyssna på varandra.
Annars kanske det skulle vara mer självförtroende när han är ute själv, eller nja, det är nog mer tillit. Han gillar inte att rida ut ensam, (älskar sina kompisar <33<<3<3<33<3<3) så då kan han gnägga och gå väldigt långsamt m.m. Han litar nog inte tillräckligt på mig när jag sitter på ryggen, för när jag går ut med honom löst osv då är det inga problem! Men det är ingen som visar honom vägen när jag sitter på ryggen, men jag försöker från ryggen. Ibland så kan vi rida ut utan gnäggningar eller gå långsamt, det beror på vilket hurmör han är på. Även så tror jag att han gnäggar för att gnägga. Han är väldigt van vid att gnägga och gnäggar typ hela tiden haha, när jag kommer till hagen och ska hämta honom, när hans bästa kompis kommer m.m m.m. Så ibland när vi är ute och rider så gnäggar han men han går med kroppen helt lugnt och går i normal takt, och han tuggar efter gnäggningen, = att han är trygg. Han vet att gnägga kommer inte hjälpa, men han gör det ändå? Men kan säga att detta har blivit myyyycket bättre de senaste halvåret! Så det går framåt.
En sammanfattnig då, mer motiverad/nyfiken i vissa sammanhang och mindre kompiskär haha, men det handlar mycket om tilliten och det går framåt osvosv!
 
Hoppas ni tyckte det var intressant att läsa, ni får läsa lite om hur Kalle är kanske och hur jag tänker med resonemang och allt haha! xx
Måste ta nya bilder på oss också!! Men vill ha sol och ännu mer snööööö

36 reaktioner till “Valfri egenskap till Kalle – varför?”

  1. Jättefin blogg du har!
    Jag har ritat av en person hur hunger games och skulle bli jättejätteglad om du gick in och kikade 😉 Kram!

  2. Sv: Åh låter ju helt underbart gott ! Ja teen wolf har vart min drog under helgen här haha ! Och superfin blogg verkligen 🙂 Ha det så himla bra!

  3. Jag antar att du då tänker träna på det där med att rida ut själv mer. Och då hoppas jag att du delar med dig! För det vore ganska så roligt då jag har lite samma problem med mig pålle! 😀

    1. Jo det gör jag hela tiden! Har gjort det nu sen jag fick honom för ett år sen typ haha 😉 Har testat vääääldigt många olika metoder, ingen har direkt fungerat.. utan det har bara gått bättre och bättre, ibland nere i en svacka och då går det sämre osvosv 🙂 Men är mycket ute och går med honom, löst osv, tror det har förbättrat det en hel del, även när vi rider på rundor som vi inte brukar rida på så ofta eller inte har ridit på länge och rider själva så koncentrerar han sig på allt annat, så han glömmer typ att gnägga haha! Även tror jag att vi har byggt upp ett starkare band och han litar mer på mig, för som sagt, han tuggar och går med huvudet lågt och öronen lugnt, gnägga är ju hans favorit haha :’) Men uppdaterar absolut om något händer eller ngt! 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *