6 tips för bättre bilder

– Undvik sne linjer. När du fotar landskap så tycker jag de är finast när de är så rakt som möjligt. Även när du fotar en del andra saker! Om du inte har fotat de rakt så kan du räta upp och beskära bilden efteråt.
 
– Redigering tycker jag är väldigt viktigt. Behöver absolut inte vara mycket! Utan lite ljus och kontrast. Jag älskar ju som sagt att redigera och denna romantiska feeling eller vad man ska säga haha, så strävar ju efter det.
 
– Ha med dig kameran! Detta är jag väldigt dålig på hehe, eller har blivit bättre. Men ha med dig kameran var du än ska! För sen kommer det säkert hända något eller du hittar någon jättefin blomma eller träd, eller du träffar någon och då kommer du verkligen ångra att du inte tog med dig kameran.
 
Övaaaa!! Och våga misslyckas. Ju mer man fotar desto duktigare bli man, självklart. Ju mer man gör en sak desto mer kan man den och känner sig säker på den. Samma är med fotografering! Man kan inte ju inte förvänta sig att man är proffs direkt hehe. Och om du misslyckas, so what? Lär dig från dina misstag och sen försöker du tänka på det nästa gång du fotar.
 
-Inspireras av andra. Jag pratar ju hela tiden om kreativitet 😉 Och inspiration är ju då en av de viktigaste sakerna, i typ hela livet. Så inspireras av andra men kopiera inte deras bilder rakt av ut gör de lite annorlunda, dock blir ju varje bild annorlunda hehe. Jämför inte dig med andras bilder men inspireras av dem och kolla riktigt på dem, vad var det jag gjorde fel? Varför fick inte jag fram samma känsla?
 
Bryt regler. Haha dubbelmoral 😉 Jag har ju skrivit maaaaassvis med fototips på min blogg (om ni kollar under kategorin fototips) och ibland så skit i dem. Hitta på dina egna ”regler” eller testa på ett helt annat sätt och se om de blir coolt! Det är ju din fantasi som sätter stopp!
 
Okej, har skrivit detta så många ggr nu, men herregud, fattar inte hur jag får fram alla dessa tips, har ju gett över 40 (omg) fototips nu. Hoppas ni tycker om dem och säg jäääättegärna till om ni vill ha fototips om något speciellt, t.ex fota i motljus, fota självpoträtt, fota djur osvosv. xx
Lite från senaste tiden. Det mesta hehe.

32 reaktioner till “6 tips för bättre bilder”

  1. Åh okej, har skrivit ner detta så de kommer nog komma upp nästa gång jag lägger upp fototips 😀 Tack för svaret!

 1. Hoppsaaan! Jag vet verkligen inte hur jag lyckades skicka förra kommentaren, hade ju inte ens börjat skriva? :)))
  Iallafall så tyckte jag att det var super bra fototips, jag behöver det för att jag är såpass ny med min kamera och att fota ordentligt överhuvudtaget är nytt. Så verkligen jättebra!
  Sen snabbt bara tänkte jag säga att du mer än gärna får komma med något förslag på vad jag kan skriva om i något inlägg. Har lite brist på ideer!

  1. taack! 😀 Ja, man blir så himla arg och besviken om man inte har haft med den och man har hittat något fint eller roligt att fota haha 🙂

 2. Väldigt bra tips! Kan typ inget mer än att ta kort på auto och hoppas dom blir bra, men ska någon dag kolla på kameran och prova mig fram 🙂
  Sv: Tack 🙂 Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *