Lägga ut häst på annons? ALDRIG.

detta är verkligen en sak jag inte förstår inom hästvärlden..

när någon säger något sånt här eller liknande..
”asså känner för att lägga ut min häst på annons nu, han sköter sig inte alls..”
”har varit nära att lägga ut min ponny på annons i en vecka nu men han skötte sig äntligen idag..”
”nej nu lägger jag ut min ponny på annons för han sköter sig aldrig och är allmänt dum mot mig och jag har blivit rädd för honom..”
okejokejokejokej, u say what?!?!?!?!

jag skulle ALDRIG tänka ens tanken att lägga ut Kalle på annons bara för han inte har skött sig under 2 pass eller under en hel vecka, eller månad. Skulle aldrig tänka mig sälja min bästa vän bara för han inte har skött sig i ridningen m.m. ALDRIG.
Asså Kalle hade det lite svårt i början av förra veckan och var vääääldigt seg och ville inte samarbeta överhuvudtaget, lyssnade inte på något och han var helt off. Detta var i ridningen annars var han som vanligt, kanske lite seg ibland och lyssnade inte på mig och lite trött. Då började jag tänka, vad är felet? Vad har hänt? Han han fått ont? Har han en dålig vecka? Är han sjuk? Har jag gjort något fel så han inte förstår mig? Men aaaaldrig att jag tänkte att ”nej nu lägger jag ut honom på annons, han sköter sig inte”.
Asså jag fattar inte (asså jag fattar verkligen inte haha,) hur man kan tänkta något sånt, för mig känns det som om ”Hej du! Jag säljer mitt hjärta, vill du köpa?” Hahah, seriöst så känns det så. Att man säljer sitt liv och dör typ.
Det visade sig med Kalle att han hade en dålig vecka och en liten förkylning. Så han fick ta det lite lugnt så förkylningen försvann sen gjorde vi massa roliga saker! (t.ex red till ängarna med Linnea och Alice och raceade i den nya snön, sprang runt ute i paddocken, tricktränade mycket, gav honom mycket beröm och var väldigt positiv mot honom m.m.) Och nu är han tillbaka till sitt vanliga jag.
Jag pekar verkligen inte ut någon, utan jag skriver bara vad jag tycker och tänker om detta.
Jag älskar Kalle över allt annat i hela världen och tänker aldrig sälja honom, hur illa han än beter sig, då tar jag hand om det och frågar honom vad som är fel. Försöker förstå honom.

Vad tycker ni om detta? Har ni någon gång känt att ni vill sälja er häst? Skriv!! Alla åsikter är välkomna 🙂

 
ja det blev ju ett hästinlägg, men ett åsiktsinlägg haha 😉 Men ni som har häst/håller på med dem, skriv gärna vad ni tycker! c:
 

lite från en fotografering i höstas.

30 reaktioner till “Lägga ut häst på annons? ALDRIG.”

  1. Superbra skrivet, håller verkligen med! Börjar nästan gråta när jag tänker på att sälja Poppan, det skulle va hemskt! Hon lyser upp min dag och får mig alltid att le, även om hon inte alltid sköter sig så bra hehe 🙂 <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *