kan man lita på sin häst?

”Ingen förstår mig som du

Ingen. Jag fattar inte. När jag säger att jag litar på dig så är det inte för att jag tror jag litar på dig, utan det är för att jag litar på dig. ”Ja men det är ju levande ting” ”De kan göra vad som helst” ”De kan bli rädda, slänga av dig, trampa på dig och springa hem” Vet ni? Det skiter jag fullständigt i. Bara för att en häst blir rädd så betyder det ju inte att den inte litar på ryttaren?

Ni som säger så, har aldrig litat på en häst, aldrig. För om ni hade gjort det så hade ni aldrig sagt så.

Jag litar på Kalle. Punkt slut. Men nej, ni förstår ändå inte, kommer aldrig göra. Det ”kan” hända, ”de är levande ting, man kan inte lita på dem fullt ut”, ”tänk på vad som kan hända”, ”tänk”. ”Tänk” hatar jag, kan man inte bara släppa livet? Kan man inte bara sluta tänka och låta saker ske? Måste man alltid tänka bakom varenda jävla val man gör? Nej. Man kan faktiskt leva lite, tycker jag.

Ingen förstår som du Kalle, ingen. Jag älskar dig mer än allt och den tilliten jag har till dig, tror jag aldrig jag kommer ha till någon annan. Du får aldrig lämna mig, aldrig.”

Ur en text jag skrev en dag, när jag hade mycket i huvudet, brukar alltid skriva ner mina känslor och sånt när de är så starka så jag sprängs typ. Och gråta. Det känns liksom som att man har fått det ur sig, fast ingen läser eller ser det. Och ni kommer säkert ta saker på fel sätt ur den texten, typ som om ”nahe ska man aldrig tänka då?!” Självklart ska man tänka bakom sina val, men ibland kan man faktiskt skita i det och bara, nej men vi får se vad som händer, eller om det är något man är rädd för, eller ut på dejt men har sagt nej till flera st, man kan bara låta det ske och se vad som händer.

Men det är det där med tillit, kan man lita på sin häst? För mig är självklart svaret ja. Tillit och rädsla, det är väl inte samma sak, nej skulle ni flesta nog svarat. Men alla säger liksom, ”Nej man kan inte lita på den fast den är världens snällaste, gör aldrig något dumt för den kan bli rädd” Men då är de ju så att tillit och rädsla håller ihop.
Men om det kommer en moped i full fart bakifrån och hästen inte är med på det, eller jag, då tänker ju hästen inte ”oh shit jag blir rädd men jag litar på henne här!” Utan de blir rädda, bara för att jag är men en kompis som jag är trygg med menas ju inte det att jag inte kan bli rädd? Oh det är så svårt att förklara och detta blir helt vimsigt typ hahah.

Men ni måste läsa DEN HÄR texten, det är så jag menar! Så akljnfalskfjn bra text asså, LÄS DEN!
Och nu vill jag veta, vad tycker NI om detta? Vill ha ALLA åsikter, alla har rätt till sin egna, detta är min. Kommentera på, hur långa kommentarer som helst! Vill veta vad andra tycker, skriiiiiv!!


Jag litar på Kalle, till 110% och jag skojar inte.

barbacka is tha shit säger jag bara haha.

50 reaktioner till “kan man lita på sin häst?”

 1. åh vad bra inlägg! håller med dig! 😀
  har tipsat dig till ponnysanning, vill verkligen att fler ska se detta och skriva vad dom tycker för det är en jättebra fråga!
  kram!!

 2. Ååh gud vad jag håller med dig! Jag litar på mina hästar till 100%! Jag och en till tjej var ute och red för ett tag sen (vi rider i samma stall) jag red en storhäst som jag hade ridit flera gånger innan och den hästen hade hon också ridit förut och han hade stegrat och vänt sig om förut och hon hade åkt av och han hade råkat trampa henne precis på nacken. Och det var ju SJÄLVKLART inte med flit, vilken häst trampar på ens ryttare med flit liksom?
  Iaf så släppte jag ut mina armar i traven/galoppen i skogen där då och hon undrade om jag var modig i sättet eller bara dum i huvudet. (För hon tror typ att han är den farligaste hästen i världen för han har lite åsikter om man säger så ;)) Iaf så sa jag "jag litar på hästen." simple as that typ. Men hon svarade bara tillbaka "så du är alltså modig helt enkelt." Modig, ja säkert men jag hade väl aldrig ens släppt ett enda finger från tyglarna på en häst jag inte litar på?
  Som du skrev *men ibland kan man faktiskt skita i det och bara, nej men vi får se vad som händer* så tänker jag också ibland, galopp på en äng, barbacka eller med sadel spelar ingen roll, långa tyglar och jag litar på hästen, ingenting händer. Vad händer om jag släpper ut armarna rakt upp i luften? Om jag släpper allting och sitter där och bara njuter för en stund. Man kan inte undgå att få kommentaren om man är dum i huvudet för att man gjorde så eller inte i verkligheten eller på bloggen.
  Vet inte hur den här kommentaren blev om du fattade så mycket haha men jag håller helt klart med…

  1. ja precis sååååååååå sant!!! asså det är helt akjdfbakjfbakd otroligt underbart när man känner att man lever lix :’) :’DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

 3. Ååååh vilka mysiga bilder!!! 🙂 Jag har en fråga till dig, vilken är din favoritfärg på häst? 🙂

  1. åh tack!! ♥ hmm, på min är det lila och orange, lila är vår färg, har lila i allt, träns, schabrak, benskydd, pannband och även kläder till mig i orange, allt förutom sadeln haha 😉 Men har alla färger till honom, han passar i allt! Det är tur, för jag äääälskar att matcha outfitar och är en riktigt märkesbög och älskar märkessaker haha :’D

 4. Hej! jag behöver hjälp, dina bilder u lägger upp är ju jätteklara och skarpa på motivet men mina brusar typ upp sig lite och är inte alls lika klara, är det något jag gör fel när jag fotar eller typ i redigeringen? 🙂

 5. jag håller med dig till viss del, men rädslan påverkar ju tilliten eller vad man nu ska säga. Om hästen blir rädd för ngt påverkar det ju våran tillit till den tex. om hästen blir rädd och skenar iväg och man trillar av, självklart blir man ju osäker sjäv och kanske inte litar på hästen på ett tag.
  men vilka fina bilder på er!! <3

  1. mjoo, beror på vad den blir rädd för, om de är en sak som jag vet inte är farligt och kalle blir rädd för den så litar jag på fortfarande på honom lika mycket, då går vi fram till saken och nosar sen var det inget, 🙂 Ja om de skenar iväg så är de ju en sak, kalle är dock inte sån, den lata typen 😉 så blir inte rädd för något [eller beror på hur han mår/är den dagen hahah, låsasrädd blir han annars haha :’)] och är så lat så orkar verkligen inte skena iväg hahah! och om han skulle göra ngt, så kan jag få stopp på honom för minsta lilla, väldigt lätt att stanna haha :’Dtack så jättemycket sötnos! ♥♥

 6. Ni är så söta tillsammans, syns verkligen att ni har ett starkt band emellan er!
  Intressant inlägg förresten, och jag håller med dig 🙂

 7. Bra inlägg! 🙂
  Superhärliga bilder, man ser verkligen bandet mellan er 🙂
  sv: Tack snälla! 🙂

 8. Jag håller med dig, för jag tror helt klart att man kan lita på djur om man lär känna dem riktigt ordentligt. Ingen skillnad på om det är en häst eller hund.
  Han är verkligen fin, din häst 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *