Min ponny, Virdarnas Kalops.

Virdarnas Kalops “Kalle”
F. 2000 – New Forest – E. Rolökke Swallow RNF 110 – U. Värends Kaprifol RNF 1932
Det allra finaste jag har.
Hur är då Kalle?
Han är världens snällaste ponny och skulle aldrig få för sig att göra något dumt mot någon (förutom mig bc he knows me haha <3) Han slänger med sitt huvud och ser ut som ett sto när vi galopperar runt, det är Kalle.
Denna ponnyn jag har nu är en helt annan ponny i jämfört med den jag köpte, nu är han såå mycket gladare och mycket mer framåt och nyfiken, han är intresserad av saker och ting och han har fått en personlighet. I början var de typ förlåt för att jag finns, ingen hade ridit eller brytt sig om honom riktigt på mer än ett år och han var vilsen, han visste inte riktigt vad han gjorde i denna värld.
Vår inriktning är att ha kul, göra det vi gillar och vill göra. Får väl då kalla mig själv NH-hippe och tänker enligt det. Vi håller på med trickträning och han kan massa olika tricks. Rider barbacka 95% av ggr, helt enkelt för att han inte gillar sadel så mycket och för att vi tycker det är roligare barbacka, och såklart, för att vi kan.
Han har inte haft ett bett i munnen sen 8:e november 2013, och vi klarar oss alldeles utmärkt. Vi är ute i skogen och galopperar i halsring, världens bästa känsla hands down och bara massa fun stuff.
Min dröm sen långt tillbaka har varit att kunna släppa min ponny/häst på en äng, barbacka med repgrimma och slänga upp händerna i luften och känna frihet och vet ni? Det kan jag nu göra. Och jag kan inte bara göra det med repgrimma, utan också i halsring. Det hade jag aldrig kunnat drömma om. Kalle gjorde denna drömmen sann och det är jag så otroligt tacksam för.
0

40 reaktioner till “Min ponny, Virdarnas Kalops.”

 1. Bara för att ni är sååååååå fina, å Kalle år ju en dubedub :’)
  Glöm inte att kommentera o följa min blogg på bloglovin BANANA jao.
  Hejdå pruttkörven cc:

  0
 2. Intressant att du rider utan bett och bara med ett grimskaft eller halsgrimma. Jag är ingen ridexpert, men har haft hand om min dotters varmblodsvalack, som var ganska ADHD. Vi prövade att jobba honom från marken med bara rösthjälper och kroppsspråk (hade ett spö att visa riktning med). Det var kul när han ställde sig uppmärksamt och liksom frågade "vad vill du jag ska göra?" Och så visade jag och så gjorde han det. Jag såg på en bild att du var ute och sprang med Kalle. Det såg ut som att han sprang helt fritt efter dig. Visst är det märkligt när man får till sån kommuniktion med hästen.
  Ellington

  0
 3. Vilken mysig ponny han ser ut att vara, ett riktigt charmtroll! Underbart att se att ni varken har sadel eller träns – så hade jag också velat ha det om jag var hästägare 🙂

  0
  1. Åhja det är han verkligen!! :’) Ja tack de tycker jag också är så mys, härligt att du också hade velat ha det så!! 😀

   0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *