11 tips hur ni håller er studentbudget

Veckoplanera!!

Nej men såå otroligt viktigt och skönt! (Och roligt tycker jag hehe) Jag veckoplanerar antingen på söndag eller måndag. Brukar hålla ett schema att jag lagar mat 3-4 gånger i veckan. Jag räknar alltid med att det blir matlådor (gör alltid matlådor!!) därför behöver jag inte laga mat varje dag. Sen brukar jag gå och handla allt det jag behöver till dessa 3-4 maträtterna så jag har det gjort, då har jag allt hemma så jag inte behöver springa och småhandla varje dag.

Kolla alltid reklambladen efter vad som är billigt den veckan

Planera din veckomeny med hjälp av reklambladen! Absolut att man givet passar på att köpa vissa saker när det ändå är billigt, speciellt frysta varor som kyckling, fisk och vegetariska alternativ. Kolla även reklamen på andra butiker också, det är ju alltid rea och extrapris på massor.

Använd Mecenat och Studentkortet!!

Väldigt lätt att glömma men sök alltid upp om det finns någon studentrabatt när du ska köpa något. Mecenat samarbetar med massiv av företag.

Handla på loppis, second hand och marketplace

Ja detta är ju inget direkt nytt tips hehe. Men jag älskar älskar älskar loppis och second hand! Finns ju inget bättre när man hittar ett billigt fynd! Ibland kan det ta ett tag innan man får ”ögon” för att hitta fynd. Har märkt att jag blir bättre och bättre. I början kanske man bara ser skräp men det gäller att verkligen leta, föreställa sig sakerna hemma hos sig själv och om man själv kanska kan piffa till det (spraymåla osv).

Bli medlem överallt

Majoriteten av butiker har ju gratis medlemskap och tipsar verkligen om att bli medlem! Där du handlar, inredningsbutiker, klädbutiker osv. Man får väldigt ofta någon välkomstrabatt också.

Köp begagnad kurslitteratur eller låna den

Något som man sparar extremt mycket pengar på! Kurslitteratur är inte billigt alls, det kan vara svindyrt! Kolla på Marketplace eller grupper på Facebook eller handla via Campusbokhandeln eller Studentapan, som är min personliga favorit! Så smidigt och billigt, säljer även mina böcker där sen! Vissa böcker finns på biblioteken så kolla alltid där först!

Cashback med Refunder

Refunder är en superbra app där du får tillbaka några procent av köpesumman. Har använt det en del och det är superenkelt! Bara gå in på hemsidan och sök på företaget för att se om det är kopplat till Refunder, sen trycker du dig in på företaget genom den länken som finns där sen är det bara att handla! Du får automatiskt ett mejl sen där det står att din cashback har registrerats. Finns även massor av rabatter på appen.

Jämför alltid det du ska köpa

Det första jag gör när jag hittar något jag vill ha i butik eller på nätet så är det att söka upp det på Google för att se om det finns billigare någonstans eller något billigare alternativ. Så viktigt att göra så glöm inte det!

Matsmart.se

Jag har inte testat matsmart än men måste göra det!! En sida där mat säljs mycket billigare då bäst-före datumet kan vara lite kortare. Superbra sida som vill bidra till att matsvinnet ska bli mindre!

Ha en tydlig budget och ha koll på dina stora utgifter varje månad, betala dem först!

Rättså självklar punkt men försök också att betala de stora utgifterna varje månad först, alltså hyra, mobil, bredband, streamingtjänster osv. Så ser du hur mycket du har kvar av pengarna.

Spara till något!

Att ha ett mål att spara till något är alltid bra då det pushar en. Om det så är att du sparar till en resa, till att köpa något lite dyrare eller något annat roligt så är det alltid bra att ha tydlig sparmål.

11 reaktioner till “11 tips hur ni håller er studentbudget”

  1. Såååå bra tips och alltså hela min ekonomi och mitt liv förändrades när jag började veckoplanera, haha!! Blir så lätt annars att man inte heller vet vad man ska äta också är man trött så blir det typ bara någon macka eller nåt, men när man väl har listan och har handlat hem allt så blir det ju riktiga middagar och dessutom blir det roligare att laga maten när man slipper stå och fundera på vad man ska laga hihi ❤️ Kram

  2. bra tips !!! och HUUUUUR kan du inte testat matsmart, är ju typ det bästa haha! är ju inte bara sånt som har kort datum utan jättemycket som utgår ur sortimentet, är feltryckta eller som det ”finns för mycket av” osv!!

  3. Så bra tips!!! Men för mig är det bara se till så jag kan betala hästarna och sen brukar det finnas 0 kronor över till annat haha!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *