Mina bästa pluggtips

02 Mars, KL. 20:09
Inspiration 9 kommentarer
Okej, egentligen så suger jag på att plugga hahah. Nej men oftast när jag har inspiration till det (okej, det kan man inte, men ni förstår, när det känns lite bättre att göra det, oftast känns det bara hemskt men ibland kan de bara kännas helt okej bara för att det måste göras och om man gör det så kommer det vara borta sen osvosv).
Iaf detta är mina topp tips då!!
 
 Hitta din plats. Detta skriver ju då alla, och jag skriver det med. Hitta en plats där du trivs och städa undan saker som ligger där. Tänd ljus och ta kanske något gott snack eller något. Ta en filt, tänd en brasa (om du kan göra det hehe, annars ljus). Om du kan jobba med musik på, sätt på det, dock väldigt lågt och bäst med otextad musik. Har alltid ljus tända och sitter vid mitt coziga skrivbord. Sitt iiinte typ i sängen eller något, mycket jobbigare att jobba där, tycker jag hehe, skrivbord är bäst!
 
 Ta bort mobilen och allt det som distraherar dig. Brukar sätta min mobil på Stör ej-läge och försöka ta bort allt onödigt jag har upp på datorn. Eller ha ett eget fönster med bara plugget så jag inte störs av det andra.
 
 Ta pauser med belöningar!! Jätteviktigt! Brukar jobba intensivt i kanske 30 min, sen paus i 15 min och då kolla allt på datorn, bloggen osvosv. Brukar även kanske upp och röra på mig eller ja vad som helst, bara inte plugga ;)
 
 Sätta mål! Sätt mål innan du börjar plugga och strukturera upp det. Typ idag ska jag läsa till sida 10, imon till 20 osvosv. När du har nått dessa målen kan du få någon belöning kanske. När jag läser brukar jag lägga snacks (ja om jag typ har ngt, oftast hehe, godis, nötter, frukt osvosv) vid varje styckes slut, när jag har läst det stycket så får jag den belöningen, himla smart ;)
 
 Gör läxan nu och inte senare. Detta är jag otroligt dålig på och önskar att jag var bättre. Gör typ allt i sista sekund. Spelar ingen roll om det är läxa, hemtenta, prov eller ja, vad som helst. Vill verkligen bli bättre på detta men alltid blir det ursäkten, "nej men gör det imon istället", SÄG INTE SÅÅÅ!!
 
 Ha en pluggfri dag. Detta handlar om strukturering ingen. Strukturera upp det så du har en pluggfri dag, eller så du bara kanske läser igenom glosorna eller något den dagen. Då kan du ladda om på nytt och känner dig mycket starkare sen.
 
 Fråga om hjälp! Föräldrar, kompisar, syskon m.m. Fråga om de kan hjälpa dig eller ni kan plugga tillsammans! Men kom ihåg att ni ska plugga oxå, inte bara skratta osv haha ;)
 
 Plugga inte så sent på kvällen. Väldigt dålig på denna punkt oxå, pga har fullt upp hela dagen (skola, hästen osvosv) sen skjuter jag alltid fram det så långt jag kan. Men på kvällen är man som segast. Trött, huvudvärk kanske, vill bara sova, hjärnan är inte helt vaken/är seg (betydligt svårare att tänka och att komma ihåg saker då) och man känner bara akjsndakjsn varför gjorde jag inte detta tidigare när jag var pigg? Så försök att undevika detta!
 
bild från weheartit

♡ elin

Denna lista hade jag behövt förut! Haha. Har suttit hela dagen med plugg så dessa tips hade nog hjälpt! Ska ta dessa till nästa gång :)

Svar: hehe roligt att du tyckte om dem!! tack c:
Ida ❤

2014-03-02 | 20:53:46 | Blog/URL: http://eluw.blogg.se
♡ Ellinor

sv: Ja! :) Tack så himla mycket! Ja hennes hår är underbart!

2014-03-03 | 08:59:55 | Blog/URL: http://enellinor.webblogg.se
♡ Anna

vilka bra tips :)

Svar: tack! roligt att du tyckte om dem c:
Ida ❤

2014-03-03 | 09:15:48 | Blog/URL: http://byannam.se
♡ Linnea

Precis vad jag behövde just nu!!

Svar: åh roligt att de blir till anvädning! :D
Ida ❤

2014-03-03 | 14:52:35 | Blog/URL: http://estetpaket.blogg.se/
♡ Matilda

Riktigt bra tips!!!

Svar: tack! roligt att du tyckte om dem :D
Ida ❤

2014-03-03 | 15:21:47 | Blog/URL: http://masa.blogg.se
♡ Maja

Superbra tips! c:

Svar: taack :D
Ida ❤

2014-03-03 | 15:53:41 | Blog/URL: http://twinphoto.blogg.se
♡ Rebecka

Asbra tips :D

Svar: tack så mycket! :D
Ida ❤

2014-03-03 | 17:06:42 | Blog/URL: http://sextondeoktober.blogg.se
♡ Josefine

Bra tips :)

Svar: tusen tack :)
Ida ❤

2014-03-03 | 17:15:05 | Blog/URL: http://joseffinedjur.blogg.se
♡ emma

bra tips

2014-03-05 | 16:58:02 | Blog/URL: http://emiis.se« name

« email {bara jag som ser}

« blog


         Follow on Bloglovin
                                              

Mitt namn är Ida och jag brinner för foto och hästar. Jag verkligen älskar frukostar, Apple, tv-serier, nutella och att vara kreativ. Sist men inte minst, så älskar jag mest av allt, min ponny Kalle.
Läs mer om mig här!

Kontakt: idanilssonphoto@hotmail.com

KALLE
Min ögonsten, han jag älskar mest på denna jord och aldrig kommer lämna. Vi har slängt bettet, tränset och sadeln åt sidan för längesen. I vårt förhållande finns ingen ledare, vi står på samma plats jämte varandra och tar våra beslut tillsammans. Han är inte bara min häst, utan min allra bästa vän.
Läs mer om Kalle här!