pics från bästa matrei

28 Februari, KL. 20:04
iPhone 7 kommentarer

Mest på berg osv haha. Glömde såklart att fota på den underbara hunden som var på Bergrettungshütte (japp googlade hur de stavades haha), det var den rasen jag ska ha i framtiden, Berner Sennen <3333333333 Så himla underbart fin var den och jag typ svimmade 100 ggr :')))))) Även skulle jag fota mer på den underbara maten de har meeeen såklart så har jag glömt det oxå, typiskt mig, inget minne :))))))) Tredje bilden är när jag och Måns var ute i backen på kvällen och åkte sopsäck, hahahahah så himla kul! Höll dock på att åka ner för stupet bland träden typ hela tiden och hade såååå himla ont i ryggen och röven efter hahaha omg, snö överallt innanför kläderna oxå <333333
 
Var uppe hos dubben för en halvtimme sen. Sprang upp och gick in och sen när jag började närma mig hans box så började jag storböla och då kollade han ut och jag öppnade i racerfart och bara slängde mig om hans hals <3 Han bara wtf? haha nej men asså grät så himla mycket och åhhhh så mycket jag har saknat honom :') Tyvärr så var min mobil död (serietittande hela vägen hem hehe) så kunde inte ta några bilder. Men han bjöd typ på alla trix han kunde, han bara "kolla här så ska du få se" hahah söte!! Brukar göra så att han får bjuda på vad han vill. Så bara myste och grät i hans man och bara kasjdnaksdnask. Sen kliade jag honom på hans favoritställen och han kliade tillbaka och for med läpparna åt alla håll och kanter hahah, min dub <3 Imon ska jag troligtvis gå till JSB och busa på ängarna med honom, han har ju vilat nu så hoppas att han kan bjuda på lite bus!! Om jag hittar någon som vill fota så får ni bilder! Tveksamt dock, vägen till JSB är inte rolig :(((
 
Himla skönt att vara hemma! Och inga brutna ben eller något och underbart väder!! Ska kolla på lite mer serier nu, xx.

gud vad jag saknar dig

27 Februari, KL. 19:09
iPhone 11 kommentarer
iPhone pics. Min finaste <3
 
Helt sjukt hur mycket jag saknar min lilla dub <3 Han får mig alltid på så mycket bättre humör. Det enda jag gör med honom är att skratta och le, helt sick. Men imon, då äntligen! Kommer som vanligt kubba upp till stallet i 190 hehheehehhhehhhe. Kommer slänga mig runt hans hals och säga att jag älskar honom mer än allt i hela denna värld.

underbart

25 Februari, KL. 17:07
Natur 20 kommentarer
Åh typ första gången jag tar seriöst på landskap ;))) Är inte bra på att fota det eller redigera det. Men det blev väl helt okej, bara att träna! Gillar de två sista bäst. Finaste bergen hihi. Har massa av iPhonebilder att bjuda på sen oxå!
 
HEJ ALLIHOPA!!!! Hoppas ni har det bra där hemma!! Vi har det jättebra här och har haft underbart väder de dagar som har gått. På onsdag och torsdag ska det bli lite molning med fortfarande sol. Sen nästa vecka ska det bli dåligt väder, och det var det förra veckan oxå så vi har haft tur!! ;)
Mina ben är väldigt döda osv haha. Men såååå skönt att känna smärta, att man verkligen kubbar haha.
 
Hoppas ni har tyckt det var roligt med gästbloggning och tackar Wilma hur mycket som helst, tacktacktack <3 Visst tar hon underbart fina bilder och har fantastiska hästar ooooch är fantastiskt fin? hihi
 
Kommer försöka uppdatera nu de kommande dagarna, xoxo

Att må bra.

24 Februari, KL. 19:01
tips 4 kommentarer
Hej! Wilma ← här igen! Idag kommer ett till tips-inlägg, men inte denna gången om fotografering, utan tips om hur man kan gå tillväga för att må bra! Tycker verkligen att ni ska läsa :). 
 
Tänkte skriva lite längre idag, om något som jag sällan skriver om. Känslor och hur vi som människor mår. Vilket både kan vara psykiskt som fysiskt. Hur man mår i själen, huvudet, hjärtat eller kroppen. Tips på hur man kan "försöka" att hitta tillbaka till sitt stadiga "jag" från svackor och depressioner till exempel. Att kunna finna vägen tillbaka för att må b-r-a, för den finns en väg, oavsätt hur lång, jobbig och smärtsam den än är. Så här kommer lite tips från wilmas psykologi AB. 
 
- Gör saker som gör dig glad! Tycker det säger sig själv. Om du gör saker som du blir glad utav garanterar jag att du känner dig gladare och på så sätt får mer positiv energi. 
 
What to do? Umgås med människor som ligger dig varmt om hjärtat. Träna, lagat mat, shoppa, fika, chilla, fotografera? Att umgås med mina vänner får mig oftast alltid på bättre humör, det piggar alltid upp. 

- Håll dig sysselsatt, onödigt sittande (vilket såklart är okej), men att bara "vara" leder oftast till övertränkade och mycket filosoferande (i alla fall hos mig.) Och mår man då dåligt kan det bli mycket negativ övebelastning utav tänkande vilket kan resultera overbelastning i hjärnkontoret. 
 
What to do? Planera upp dina dagar. Gör en "to do list"/checklista för att lättare få dina uppgifter gjorda. Rutin,  en grej som jag ser väldigt positivt och som jag själv lever efter (som många andra.) Att man gör samma saker (eller liknande) varje dag om och om igen. Går i skolan, åker till stallet, tränar, äter, jobbar, sover och sitter vid datorn (lol). Med andra ord ett vardagligt kretslopp. Och har man ett bra sysselsatt kretslopp försvinner mycket av det onödiga "sittandet" som skapar övertänk. 
 
- Träna! Träning har flertal fördelar: Motverkar stress, ger ökad energi, ökar kroppens energiförbrukning, motverkar depression, är smärtlindrande, är bra för hjärta, hjärna och blod. 

What to do? Börja gå promenader? Gymma? Börja idrotta? Yoga? Hoppa av bussen en hållplats tidigare? Ta cykeln istället för bil. Att röra på sig helt enkelt. Det är SÅ värt det. Dessutom kanske det ökar självförtroendet på vägen och hur bra är inte det? Och gillar du inte att träna? Hitta något som du tycker är kul! 
 
- Ät bra, må bra! Simpelt. Se till att du får i dig tillräckligt med vitaminer, proteiner, mineraler, kolhydrater och fetter. Se över din kost. Hur bra äter jag? Vad äter jag? Hur mycket äter jag? Är det något jag bör förändra? Jag tror kosten har stor påverkan hur man mår, speciellt vad man äter och hur ofta vi stoppar i oss mat. 

What to do? Kolla över din matvana, använd mediers bästa vän, google (♥) och googla vad en hälosam kost innehåller och jämför sedan det med din egna kost. Ser du någon skillnad, finns det något du vill förändra? Kanske behöver du göra ett kostschema? 
 
- Mår du dåligt? Sök hjälp, och vågar du inte söka hjälp, prata med en närastående vän trots att det kan vara otroligt jobbigt. Att ha någon att prata av sig till är jättebra. Pratar du till rätt person är det ofta avslappnande och skönt. Att bära runt på känslor i överflöd är sjukt jobbigt, så låt dem komma. 

What to do? Mår du dåligt? Våga prata med någon. 

- Unna dig själv, det är OKEJ! En chokladkaka eller ett klädesplagg, what so ever. Kanske kan du sätta upp mål om vad du ska göra och sedan belöna dig själv när du är klar. Awesome deal!?
 
- Se framåt! Peppa dig själv. Kanske kan du planera in en resa? Filmkväll med vänner, utgång på krogen, fotografering, spakväll? Ös med positiv energi på alla möjliga sätt, prata gamla minnen. Våga tro att det blir bättre, för det blir det. Det kommer blir BRA. Och blir det inte bra, sök hjälp. Våga ta steget! Tro på dig själv för oftast är du starkare än du tror.
 
Sist men inte minst. TA INGEN SKIT! Låt inte folk trycka ner dig.Ge dom en high five i ansiktet med en stol och gå där ifrån. Kanske inte riktigt, men ta inte åt dig av allt vad folk säger för mänskligheten är pain in the ass. Döm inte folk för mycket, tro inte på rykten och våga vara dig själv. Jätteviktigt!
 
Anledningen till att jag skriver om det här är för att det jag tycker det är ett viktigt ämne att prata om. Många som mår dåligt förtränger det just för att man inte vill att andra människor ska se dem som svagheter. Men för att kunna vara stark måste man också lära sig att jobba på sina svagheter. Det är alldeles för många liv som pinnar runt på jorden och mår dåligt vilket är otroligt sorgligt och tråkigt. När man själv känner att man mår dåligt finns det andra människor som kanske mår ännu sämre. Alla förtjänar hjälp och alla förtjänar en andra chans! 
 
Sen tänk på att detta är mina egna tankar och idéer. Finns inget rätt eller fel. Bara egna erfarenheter. Er skolgång har väl lärt er att vara källkritiska? Det är ju trots allt fortfarande en blogg ;). Guldstjärna till er som orkade läsa! 
 
 
 

Rise and shine beautiful.

24 Februari, KL. 07:00
Inspiration 2 kommentarer
Hoppas ni får en awesome dag :]. /Wilma ←

chocolate.

23 Februari, KL. 23:14
vardag 7 kommentarer
Nästan vart lika kreativ som Ida idag, hihi! Hon tar ju alltid så himla fina bilder på god (och fint upplagd) mat, om man nu kan kalla detta mat ;)? 

Tips - att fotografera hästar.

23 Februari, KL. 14:00
tips 6 kommentarer
Hej! Wilma här! Idag tänkte jag återpublicerar ett inlägg från min egna blogg,← om tips på hur man fotograferar hästar. Enjoy :}.
 
- Dress for success! Haha, låter aslöjligt men jag tycker det hör hemma hos hästarna också. Speciellt om man ska ställa upp sin häst för att ta porträttbilder. Gör den fin, tvätta/borsta/fläta/knoppa, sätta på en/ett snygg grimma /träns eller inget alls vilket kan vara väldigt fint! Och vill man ta "hagbilder" så är det ju oftast finast att fota hästarna som dem är (dock utan grimma, me don't like.) Det har ju också sin charm. Vill man fota ridbilder ska man kanske också ta en titt på vad man har för utrustning (om man då har någon.) Färgkombinationer osv. Om det passar och matchar med varandra. Liten skillnad gör stor. 
 
- Något som jag kanske tycker är viktigast är bakgrunden. Placera din häst där det inte finns massa störmoment som staket, bilar, hus m.m. Det allra finaste är att placera en sin häst framför en buske eller på en åker/hage där hästen hamnar i centrum både för ögat och kameran. 
 
- Ljussättning. Fotar du hästar i solljus. Placera hästen så solen ligger "på". Varför? Då bildas inga skuggor. Sen kan givetvis bilder med skuggor också ge sin charm, det beror på vad du vill ha för bilder. Men jag föredrar molnigt väder med en blå himmel som ger mycket ljus. Gör inget om vädret skiftar med både sol och moln, då får jag chansen att testa båda. Men var extra noga med att kolla ljusättning på dina första bilder så du inte blir helt insöad i hur fin omgivningen är. Om ljuset ligger på, framför eller bakom hästen. 
 
Ridbild där solen ligger "på". 
Ridbild där solen ligger framför och skapar skuggor. Förstår ni skillnaden? 

- Kamerans inställningar. Jag själv fotar alltid manuellt där jag kan justera både bländare och och slutare själv. Mitt ISO-tal ligger nästan alltid på lägsta möjliga. Är det mörkt ute brukar jag höja lite, beror dock helt på kameran och hur känslig den är för ISO. När jag fotar portätt har jag alltid lågt bländartal (1,8) för att få bakgrunden suddig och motivet skarpt. Min slutartid ligger runt 1/160 - 1/2000, beror helt på väder. Men fotar du med en slutartid som ligger under 1/60 kommer du få oskarpa bilder, det är ren fakta. Fotar du ridbilder så måste du dra upp slutartiden. Tar jag själv ridbilder ligger min slutartid på 1/2000 och bländaren på 4. 
 
- Hjälp. Kanske behöver du någon som kan hålla hästen vid portättfotograferingar, alternativ träna hästen till att kunna stå stilla själv utan att behöva hålla i tyglar. Mycker smidigare ;).

Ja, detta var väl mina tips. Dress for success, bakgrunden, ljusättning, hjälp och kamerans inställningar. Prova dig fram och använd din kreativitet. Kanske behöver det inte alltid vara så stilrent eller vanligt. Gör något galet, det brukar oftast bli ett väldigt kul resultat! Hoppas ni fick ut något utav denna text, så fall, ge mer än gärna respons :). Sist men inte minst, några favoriter som jag är nöjda med. 

 
  

Wilmas hästkrafter.

23 Februari, KL. 00:43
vardag 7 kommentarer
Hej! Wilma här igen, Haft fullt upp hela kvällen så inlägget kommer upp lite senare en tänkt, men hoppas det inte gör något. Jag är nog inte ensam om att vara nattuggla ;)? Kanske ska börja med att skriva att jag kommer blogga ändå till måndag här på prinsesc så ni har lite koll, hihi!
 
Tänkte i detta inlägget presentera mina två hästkrafter. Om jag förstår det rätt finns det några hästliga själar som klickar sig in här varje dag? Am I wrong ;]? 

Ska börja med Tose! (Torksen, Znoze, Bebis, Toselino, Lino, Tos, Tåsse, T, viten osvosv, haha)  Min foderponny, även han har som Idas Kalle ett ganska annorlunda namn. Macintosh B, haha. Tysk import född 1995, är alltså lika gammal som mig i år, 19. Gammelmannen! Är inne på mitt fjärde år tillsammans med min favorit vilket är jätteroligt eftersom han lärt mig så himla mycket givit mig väääldigt mycket lycka och kärlek! 

Han har tidigare i livet vart både körponny, dressyrponny, hoppponny och avelshingst. (Skryta lagom? ;)) Han blev 2010 drabbad utav en gaffelbensskada som gjorde att jag började ta hand om honom för att jag tyckte synd om honom då han bara stod smutsig i hagen. På den tiden var Tose verkligen inte min favorit. Stressad, tittig, bockig, överhet osv. Inte min favorit. Men idag är han stallets allra mest lugnaste häst och njuter av livet. Har lite smått skolat om honom till westernponny så rider mest inom den filosofin, men blir också en del engelskridning. Annars gillar vi att trickträna, busa, rida utan utrustning och pussas. Hihi! 


   
 
 
 
 
 
 
  
 
  
 
Sen har vi min andra hästkraft, min medryttarhäst, Flame. Angloarab på 20 år som jag tränat i 1 eller 2 år?  Otroligt speciell individ. Försiktig, superpigg att rida men jättelugn på marken. Ganska svårriden och lite knepig som jag brukar beskriva henne, men en häst med otroligt stort och fint hjärta om man lär känna henne. Otroligt godhjärtad som aldrig vill något ont.. Alla bilder med logga på är fotograferade utav Sabina Svenningsson som bloggar → här

  
 
 
Enligt mig, världens finaste hästkrafter, hihi ♥Gästbloggning.

22 Februari, KL. 11:56
vardag 3 kommentarer
Hej alla Idas läsare här på prinsesc! Jag, Wilma har fått den stora äran att gästblogga här på Idas fina (rosa ;)) blogg nu när hon är iväg i Österrike vilket jag självklart tackade ja till, hihi! Jag vet inte riktigt hur länge jag följt Idas blogg men imponeras fortfarande över hur fina bilder hon skapar och hur välgjord layout hon har för att bara vara 15 år, shit alltså. 
 
Mitt namn är alltså Wilma, jag är 18 år gammal och bor några mil om Jönköping. Går mitt tredje år på Ljud och Bildskolan med inriktning media. Som Ida har jag också ett starkt intresse för fotografering, därav jag startade min egna blogg. Fotar för det mest djur, hästar, människor och självportätt men sen finns det självklart mycket mer som ofta befinner sig framför kameran. Jag är en ganska galen tjej som ofta drar till sig blickar genom att vara pinsam och klantig. Människor beskriver mig som dryg, störd, omogen, jobbig, crazy, glad, snäll, jävlig, rolig, envis, generös och lustig. Ja, det är en beskrivning av mig om du vill ha den på papper. 
 
Några andra intressen jag har är mina två hästar som jag tänkte pressentera lite mer ikväll, hihi! Annars gillar jag att träna. Håller till mycket på gymmet för att skapa en bättre version av mig själv ;). Träning och kost är något som jag tycker är jättekul!  
 
Älskar annars att festa, skrämma folk, mjölk, äta mat, dansa, chilla, kolla på tv-serier, löpa, shoppa, kärlek, titanic, choklad, rosor, gymma, träffa nya människor, utmaningar, pinsamheter, vänner och att lyssna på musik. Blev ett riktigt selfieinlägg ;). Men hoppas att vi ses igen :].  

Vill ni kolla in hos mig finner ni mig här → http://swirya.blogg.se/

 
 
 
 
 


 
 
 
 

 
 


snart i matrei

21 Februari, KL. 22:03
resor 6 kommentarer
Första: BÄSTA VS PÅ FLYGPLATSEN!! Köpte inget för gör det på hemvägen isf omg himmelriket <3 Andra: Uppe i luuuften. Tredje: Underbar syn <3 Fjärde: Goaste Kasspätzle (tror jag det stavas?) nästan makaroner med ost elr ngt, SÅÅ HIMLA GOTT!!

Hejhopp!!! Nu är vi på ett hotell utanför Matrei, vi får inte vår lägenhet förrän imon därför sover vi på ett hotell nu. Resan har gått bra och ska snart gå och lägga mig för är rätt trött och finns inget Wi-fi (HON I RECEPTIONEN VISSTE TYP NT VAD DET VAR LOOOOOL) så det är rätt dött haha. Är inne på 3G nu så lagom dyrt men måste blogga haha! Hoppas ni har det bra och som sagt kmr det vara lite segt på bloggen nu, får se hur de blir! Kan ju typ nt kolla mina mail elr ngt hehe. xoxo


mycket att göra

20 Februari, KL. 23:12
iPhone 4 kommentarer
Nu är det bara kubbning som gäller asså. Packa osv. Har varit hos dubben idag såklart och sagt hejdå (omg<3<3<3<3<3<3<3<33<3<3<3) gick en mysig runda med honom. Han var rätt så jobbig i början, okoncentrerad och bara kajndaksjdakjn så släppte honom för orkade inte ha dessa konfilkter med honom (mat ;))))))) så han fick gå själv och äta men inte gå på andra hållet, för behövde hemåt hehe. Så han åt och åt med successivt kom han och så travade och galopperade vi oxå lite, började springa och han ville gärna och slängde på huvudet så lite damp hehe. Så härligt när han galopperade efter mig, tröttnar aldrig på den känslan <3 Lite bilder från dagen, filmade haha. Men tänkte ta några när vi galopperade meeeen ja, inte så lätt och filma bakom när man springer så det blev mest suddigt ;)
 
Österrike imon som typ alla vet haha. Så kommer inte vara så aktiv här med ja, ni får se vad som händer! Kommer inte ha med Mace till Österrike heller, tror jag inte, vet inte än ;) Ha det så bra!! xx
 

american blueberry pancakes

19 Februari, KL. 20:58
Mat 25 kommentarer
Gårdagens frukost/brunch! Amerikanska blåbärsplättor! Toppade med sirap och florsocker, och lite mer blåbär ;)
 
Har sovit typ 2h inatt :):):):):) Vi gick och la oss 05.00 typ haha, sen så skulle Lisa och dem upp 09.00 för att äta frukost?! Och sen nej asså haha jaaaaa lagom trött nu eller :):):):) Typ sov på Kalle idag hehehehehe, bara låg på honom och sov för pallade inte mer haha! Har nu svarat på alla kommentarer (OMGYÄÄÄÄ) och ska kolla igenom alla på bloglovin. Har städat hela huset idag oxåååååå men vi hade det jäääättekul igår och har träningverk efter Just Dance typ haha <33333 Hoppade barbacka igår oxå så kan kanske vara de lite oxå elr ngt.
 
Måste packa, måste kolla serier, måste fixa inlägg, måste plugga, hmm, nja har inte alls mycket göra. Och så sitter jag här och skriver hur mycket som helst, haha standaaaard. Nej är så seg nu så jag kan somna ståendes, KOMMER SOVA GOTT INATT!!! Godnatt finisar ❤

My favourite IRL OTP.

18 Februari, KL. 22:47
musik/filmer 10 kommentarer

 

emdrew stonefield - Emma Stone och Andrew Garfield - JAG MENAR KOLLA HUR HAN KOLLAR PÅ HENNE PÅ DE TVÅ FÖRSTA!!!!! O M G ASSÅ FÖRALLTID MITT IRL OTP! (OTP = one true pairing hehe). Drömmer om att ha en pojkvän som Andrew då <3<3<3<333<33<<33<3<3<3<3<33<<3<3<3<3 säger bara good luck ;)

 

Vilket är ert favorit ship? I serier eller IRL, spelar ingen roll! Mina är ju som sagt stelena, olicity, scallison, sen gweter, sen då bromance o'brosey och romance emdrew stonefield, ↑ omg finaste <3
Just nu så är det girlsnight här hos mig med mina giirls!! Himla kul hih, vi har badat i jacuzzin och spelat Just Dance 2014 och ätit hemmagjord pizza osv! Så vi ses imon dubs <3 


close-up pink rose

17 Februari, KL. 21:44
Blommor 23 kommentarer
Måste ta och fota macro oftare! Så himla roligt och så fint med rosa rosor i close-up :'D 
 
Sitter och kollar på The mortal instruments: City of bones med lillebror, sjätte gången jag ser den jaoooooooo!! 3ggr på bio vart det, SÅ HIMLA BÄST!!! clace forever asså omg <3 Måste läsa böckerna oxå! men alla säger att böckerna är bättre än filmerna så vill inte läsa än för vill inte bli besviken ;) Men så är det alltid, böckerna är typ alltid bättre för de får ju med mycket mer där och man har ju målat upp sig en bild osv.
 
Ute på en härlig runda idag med dubben. Blåste jättemycket när jag kom till stallet men sen blåste det inte så mycket i skogen, och idag har det varit 7 grader varmt och det har töat jättemycket, sååå skönt! På fredag åker vi oxå, sååå taggad, men kommer sakna Kalle mer än allt <3 Hatar när andra ska ta hand om honom hehe, men vet att han är i goda händer hos mina underbara dubs i stallet! <3 Även har jag lite planer för den veckan jag ska vara iväg hihi, hoppas ni har en bra kväll! xoxo

denna gröt..

17 Februari, KL. 14:05
Mat 19 kommentarer
.. är helt fantastisk!!! omg asså, sååååå himlaaaaa goooood! Det är Kellogg's Flerkornsgröt med smaken Red Berries. Denna är helt fantastiskt god och jaaa omg. Så himla krämig (man har mjök ist vatten i, eller ja man kan ha vatten om man vill) och god, och nyttig!! Jag tar alltid två portionspåsar, bara för att jag älskar den ehheheh och för att jag bara äter gröten oftast. Men man kan ju ta en portionspåse och sen en macka till eller smoothie, varm choklad eller ja vad man vill ha! Tog också lite varma bär idag på och alltid sirap! ;) Fult dock att bären har runnit ut så hehe. Jag är ju en grötälskare och denna är fantastiskt god, testa!!
 
Sitter och kollar på OS, konstigt osv, på ishockeyn, går ju sådär för Sverige.. ;) Men.. ja nu gjorde de precis 3-0 USA haha :'D Men vi får ju spela om bronset, troligtvis mot Schweiz för tror Kanada vinner den matchen. Hoppas vi tar dem där!

cozy

16 Februari, KL. 20:56
Övrigt 16 kommentarer
Svårt att få rättvisa bilder på detta haha. Men dessa är ju då tagna i mörker (bara ljusslingan tänd) och på kvällen då. Måste träna på att ta bilder i det, typ i mörker osv, fotar helst inte då ;)
Detta är gamla bilder från december på mitt skrivbord osv, min älskade ljusslinga <3 Älskar ljusslingor! Skulle helst vilja tapesera hela rummet med det haha :'D Men ska ta nya bilder och ska ju visa hela mitt rum i en video, vill ni det???? Dock är det inte fullt klart (det kommer det typ aldrig bli haha!). Letar ju sänghimmel och ska köpa en ny spegel och lite sånt, även maaaassa inredning ;) Skulle även vilja bygga spotlights ovanför min garderob haha, och tavlor och bilder ska jag oxå sätta upp, ja som sagt, mycket kvar som aldrig blir gjort typ :'DD Men ni får se det ändå, om ni vill ofc!!
 
Har varit hos mormor&morfar idag för att mormor har fyllt år! Som vanligt blir man bjuden på ungefär 300 liter mat så man blir så mätt så man typ rullar hem :):):):):) Behöver inte äta på några dagar nu haha..
 
Gick ut med Kalle ikväll. Han var väldigt lugn, de senaste gångerna vi har varit ute och gått i mörkret så har han bara kubbat typ haha, men han var väldigt lugn denna gången. Lite damp när vi nästan var hemma då jag började springa och han bara yäää och började galoppera haha söteeee. Och så stannade jag och bad honom stanna och de gjorde han men vände sig mot mig och glodde på något, eller ja mot hemvägen han bara åhhhh <3 Och jag bara hallå koncentration???? Han bara "ja juste!!! du är ju här oxå!!!" haha så ful :') Kom hem osv sen borstade löst i gången lite tills han bestämde sig för att gå in i sin box, han får gå vart han vill typ, så länge det inte är till maten (som det är 99% av fallen heheheh) och till andra hästar. Så han gick in och ställde sig sen borstade jag där och då ville han såklart ha Zakis mat där ute så fick typ springa ut och in hela tiden för att stoppa honom haha, ibland är det bara "okej" så står han där, men detta var ju som sagt nu ikväll och de skulle ju sen få kvällsmat! Han fick även dricka ur mitt glas sen hahahh, såååå himla gott asså, får filma jaooo.
 
Hoppas ni har de braaaa!! Har ju sportlov nu, HIMLA NICE!!!! Och guld idag i herrstaffeten oxå, HISTORIA!!! xoxo 

Gymnasievalet

15 Februari, KL. 22:28
It's me 32 kommentarer
Gymnasium. Ett steg närmare vuxenliv. Ett steg närmare riktigt jobb och ekonomi. Kanske ett av livets jobbigaste val? Tycker man iaf nu, för det känns som om detta valet kommer bestämma hela ens framtid, men egentligen är det inte så.
Kanske några som undrar vad jag ska välja? Tänkte skriva här nu mina tankar om gymnasiumet och kanske även hjälpa andra som inte vet vad dem ska välja, hoppas det :)
 
Jag har varit säker på detta val sen ja typ 6:an haha! Och ni flesta kan nog gissa det, jag kommer välja/har valt Estetiska programmet med inriktning Estet och Media! När jag började fota så visste jag direkt att det var detta program jag ville välja sen när jag skulle börja gymnasiet.
Jag har längtat till gymnasiet sen jag började 7:an typ, längtar mer än mest nu för är verkligen så redo att lämna Stenbacka och äntligen få arbeta med sånt man gillar! I framtiden så vill jag, ska jag, jobba med något inom estet ofc, fotografi kommer jag alltid hålla på med så troligtvis inom det, webbdesign/kodning, inom datorteknik m.m m.m.
 
Och ni där ute som ni har valt, eftersom valet är stängt nu ;) Vad har ni valt? Mina tips till er (omval är sen, om man vill ofc) är att välja det ni verkligen är intresserade av och vill göra. Det som bara känns bäst och inte välja något pga era föräldrar eller kompisar, utan välj det DU vill välja.

Så nu är min fråga till er, vad har ni valt? Eller vad går ni just nu?

 

nutella mugcake

15 Februari, KL. 13:40
iPhone 32 kommentarer
iPhone pics, gjorde denna igår, och som sagt, min kamera hade jag glömt i stallet ;)
 
OMG!!!! Jag borde nu ha en officiell Nutella kategori så mycket jag bloggar och bakar med nutella :))))))) MEN DENNA ÄR SÅ HIMLA GOD!!! Kan dock vara svårt hur länge den ska vara i mikron, beror på temperaturen, mikron, koppen (hur stor, tjock och formen) och hur mycket man har i koppen heheh, men man får ju testa sig fram!!
 
Här är receptet -
Nutella mug cake (2 koppar)
0,5 dl nutella
1 ägg
3 msk olja
3 msk mjölk
4 msk mjöl
4 msk socker
3 msk kakao

Blanda ihop alla ingredienser och rör till en jämn smet. Fördela i två koppar. Lite mer än 3/4 i och det är riktigt snyggt om lite av chokladen bubblar över på sidorna. Kör sedan en och en i mikron på högsta styrka. Hur länge beror på mikro men mellan 1,10 - 1,40 minuter, jag hade min i 1,30 men kunde nog haft den i 1,20-1,25! Prova er fram! Här ifrån kommer receptet, där står även ett veganskt alternativ :)
 
SÅG NI SKIDORNA IDAG??? OMG HAHAH JAG DOG! Typ darrade ihjäl och när Kalla bara kubbade förbi där, jag bara KÖÖÖÖTTAAAA!! Hon hämtade igen 23 sekunder, helt fantastiskt!!

GLAD ALLA HJÄRTANS DAG FINISAR!

14 Februari, KL. 19:29
Kreativt 17 kommentarer
 
Hoppas ni har haft en bra dag med era nära och kära! Har själv varit i stallet hela dagen med Linneus och firat med dubbarna, jättemysig uteritt osv hihi. Egentligen skulle dessa bilder upp tidigare idag som sagt, meeen jag glömde ju kameran i stallet hehe :'D För övrigt typ konstiga bilder? Blev inte som jag hade tänkt mig, även så gick solen i moln just då (min otur som vanligt......) såååå fick inte så mycket ljus utifrån och fick ha högre brusnivå, och ja hehe. xoxo

5 tårtor osv

13 Februari, KL. 22:31
Blommor 16 kommentarer
 
Igår blev det 5 tårtor dåååååå! 5 avramlingar HAHAH! Ja alla tror säkert det bara var jag, för som ni vet så ramlar jag av en gång i minuten ;);););) En av dem var mina, ramlade av dagen innan oxå btw.. i tisdags då, HAHA jaaaa asså valde att släppa taget där asså, ute i skogen och Kalle har aldrig varit så spänd i hela hans liv seriöst haha! Kände hans hjärta slå osv, sen så fick han syn på något? (En sten????????) Och bara vände på en femöring haha! Och han är inte den som flyr, utan han stannar alltid upp och fryser, men han stannade inte ens upp här så whoopa haha, barbacka med jogging så jaoooooo. Men gick sen istället med honom, sen hoppade upp, skrittade några steg och sen hoppade av, bara för att jag skulle hoppa upp igen och sen gick jag med honom för han var så nervös, inte så mycket för min skull (jag cf:ar lix om jag ramlar av ;))))) Utan för hans skull, han är mycket tryggare när jag hjälper honom via marken :)
 
Iaf!!! 5 tårtor igår. Första var jag, vi hoppade igår btw, alla kingarna i stallet. Jag kom mot ett sockerbitshinder (som bara bestod av sockerbitar, inga bommar eller ngt) som var säkert bara 1m långt och kanske 70 cm högt? Nej har ingen aning haha, suger på höjder hehe. Iaf så har ju Kalle aldrig gillat sockerbitar som ni vet ;) Han sprang åt sidan två ggr först och jag red verkligen inte, bara flängde som det brukar bli när vi dampar med våra hoppträningar <3<33<3<3 Sen ställde sig Alice på den sidan han sprang på och då sprang han åt andra hållet sååå snabbt och snävt så jag höll på att sitta kvar men nej haha! Har typ halva på film heheh.
Sen var det Emmie som ramlade av Sune, de kom fel på en oxer så han vägrade och sprang in i hindret och Emmie över, men det gick bra oxå :'DD
Sen Linnea, snyggaste avramlingen ;))))) Hon gjorde typ en volt över och ställde sig på fötterna, hade en i stigbygeln osv haha.
Sen Alice, två ggr haha! Hon tog av sadeln sen och hoppade barbacka för sadeln sitter inte så bra på Donnan för barbacka så är hon mer sprallig osv, alla blir ju mer galna barbacka ;))) Men iaf så hoppade hon sen en kombination utan händer och vi jublade osv och Donnan blev då ännu snabbare och sen kurvan efter, pladask hahahahahah, sen hände detta en gång till asså jag dör skrattade så jag grät och dakjdnaksdjn ahahhahaha :'DDDDD Allt på film jaoooo <33333 Bara My av alla oss som inte ramlade av då jaaaaaa!!!! Hahahha
Hoppade oxå i halsring igår lite mer riktigt, 80 cm tror jag det blev? Han var jätteduktig och drog verkligen mot hinderet för han ville verkligen hoppa!! Han blir så mycket piggare i halsring, tror det är för han blir så glad att jag litar på honom och vågar släppa honom osv, hihi söte <3 Jättelätt att styra osv, lite svårt i skritten, då han helst vill gå till läktarn hela tiden och typ gå upp där och sätta sig haha tönt :'DDD
 
NU HAR JAG BABBLAT FÖR MYCKET MEN HAR INTE HUNNIT NGT JU!!! MEN VILLE BARA TILLÄGGA ATT JAG HAR DRAGIT PÅ SPORTLOV OCH HELG IDAG DÅ FÖR BÅDA LEKTIONERNA ÄR INSTÄLLDA IMON, FATTA GLAAAAAAAAAAD!!! aksfjnsakdjanksn behövde verkligen detta <3<33<3<<3<3<33<3 Kommer upp lite alla hjärtans dag bilder imon oxå, meeeeeeen såklart så glömde jag kameran i stallet så det får bli lite senare än vad jag hade tänkt mig hehehe. xoxo

Mitt namn är Ida och jag brinner för foto och hästar. Jag verkligen älskar frukostar, Apple, tv-serier, nutella och att vara kreativ. Sist men inte minst, så älskar jag mest av allt, min ponny Kalle.
Läs mer om mig här!

Kontakt: idanilssonphoto@hotmail.com

KALLE
Min ögonsten, han jag älskar mest på denna jord och aldrig kommer lämna. Vi har slängt bettet, tränset och sadeln åt sidan för längesen. I vårt förhållande finns ingen ledare, vi står på samma plats jämte varandra och tar våra beslut tillsammans. Han är inte bara min häst, utan min allra bästa vän.
Läs mer om Kalle här!